DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1590 0.07%
ALTIN 2.301,321,06
BITCOIN 22996763,01%
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüyap, yılın ilk kitap fuarını Adana’da açacak

ABONE OL
2 Ocak 2023 13:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzenlenmeye başladığı ilk yıllardan bu yana bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine büyük katkı sağlayan Çukurova Kitap Fuarı, 14-22 Ocak 2023 tarihleri arasında Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ÇUFAŞ Çukurova Fuarcılık desteği ile düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, yıllardır yüzlerce yayınevi ve yazarı Akdeniz’in çeşitli kentlerinden gelen binlerce okurla buluşturuyor. Kitapseverler tarafından büyük ilgi gören Çukurova Kitap Fuarı, 15. kez 14-22 Ocak 2023 tarihleri arasında Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Çukurova Kitap Fuarı’na bu yıl 300’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılım gösterecek. 2023 yılının ilk kitap fuarında; panel, söyleşi, şiir dinletisi ile çocuk etkinliklerinden oluşan çok sayıda farklı etkinlik gerçekleşecek ve yazarlar imza günlerinde okurlarıyla buluşacak.

Kitap, süreli yayın, gazete ve dergi yayıncılığı ile yayın faaliyetinde bulunan sivil toplum kuruluşları ve medya kuruluşlarının ürünlerinin sergileneceği fuarın girişi ise ücretsiz olacak.

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 2023 yılının ilk kitap fuarı Çukurova Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacakları için heyecanlı olduklarını belirterek, “Türk edebiyatında kendisine özel bir yer edinen Çukurova bölgesi bizim için de ayrıcalıklı bir yere sahip. Yazının kadim coğrafyasını özel bir yere taşıyan Yaşar Kemal ile Orhan Kemal, eserlerinde bu bölgeyi çok sık ele almışlardır. Özellikle ismi Çukurova ile özdeşleşen Yaşar Kemal’in, son derece üretken bir yazar olması, Çukurova’yı Türk edebiyatının temel unsurlarından biri haline getirmiştir. Böylesine özel bir bölgede 9 gün boyunca değerli yazarlar, çizerler, okurlar, kültür insanları, kitapseverler ve sivil toplum kuruluşları hep beraber olacağız” dedi.

Fuar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında, son gün olan 22 Ocak tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Katılımcı yayınevleri, güncel etkinlik programı ve imza günlerine web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından erişilebilecek:

Fuar web sitesi: www.cukurovakitapfuari.com

Fuar sosyal medya hesapları: 

https://www.facebook.com/tuyapkitapfuari

https://www.instagram.com/kitapfuari

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.