DOLAR 32,5861 0.21%
EURO 34,8011 0.38%
ALTIN 2.412,81-0,81
BITCOIN %
Mersin
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Wyoming’de Asgari Ücret – Bilmeniz Gerekenler

Wyoming’de Asgari Ücret – Bilmeniz Gerekenler

ABONE OL
19 Eylül 2022 17:30
Wyoming’de Asgari Ücret – Bilmeniz Gerekenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wyoming’de Asgari Ücret saatte sadece 5,15$ iken, ulusal ortalamanın biraz altındadır. Bahşiş beklemediğiniz sürece yasal olarak Wyoming’de çalışabilirsiniz. Ayrıca, işverenlerin bahşiş kredisi almasına izin verilir. Bazı durumlarda, daha yüksek bir ücret ödemeniz gerekebilir.

Wyoming’in asgari ücreti saatte sadece 5,15 dolar

Federal asgari ücretler eyalet asgari ücretlerinden daha yüksek olsa da, Wyoming işverenleri yine de çalışanlarına federal asgari ücreti ödemelidir. Buna ek olarak, işverenler, çalışanlarını hakları konusunda bilgilendiren bir afiş asmalıdır. Bu özellikle restoranlarda önemlidir.

bahşiş değil

Wyoming yasama meclisi, asgari ücreti artıracak faturaları sürekli olarak reddetti. Bununla birlikte, eski bir eyalet temsilcisi olan Wende Barker, asgari ücreti 7,25 dolara yükseltecek bir yasa tasarısını desteklemek için ifade verdi. Barker, restoranlarda çalışma deneyimine sahiptir ve Wyoming’de bahşiş verilen asgari ücretin artırılması gerektiğine inanmaktadır. Üniversite mezunu, 10 yılı aşkın bir süredir Cheyenne’de sunucu olarak çalışıyor ve saatte 2,13 dolardan fazla bahşiş kazanıyor. Federal asgari ücreti karşılamak için, bir çalışanın nakit ücreti, bahşiş verilen asgari ücretten daha yüksek olmalıdır. Şu anda, Wyoming’in federal asgari ücretin altında olan, saat başına 5,15 dolarlık “uçsuz” bir asgari ücreti var.

https://minimumwagess.com/minimum-wage-in-wyoming/ Wyoming asgari ücret hakkında bilgi arıyorsanız linke tıklamanızı tavsiye ederiz.

saatlik değil

Asgari ücret yasaları eyaletten eyalete değişir, ancak çoğu eyalet son zamanlarda asgari ücret oranlarını artırmıştır. Wyoming farklı değil. Federal asgari ücret 7,25 dolar ve eyalet asgari ücreti 5,15 dolar, federal orandan saat başına 7,25 dolar önemli bir düşüş. Buna rağmen, Wyoming’deki çoğu işveren, çalışanlara en azından federal asgari ücreti ödemek zorundadır.

İşverenlerin bahşiş kredisi almasına izin verir

Federal yasalara göre, işverenler çalışanlarından bahşiş kredisi alabilir, ancak bahşişleri bahşiş almayanlarla paylaşmalarını isteyemez. Ayrıca bahşişler işverene, yöneticilere veya amirlere gidemez. Ancak Wyoming’de bahşiş havuzuna izin verilmez. İşverenler çalışanları bahşişlerini paylaşmaya zorlayamazken, onlarla bir anlaşma yapabilirler. Ancak işverenin işçileri buna zorlaması halinde düzenleme geçersizdir.

 

Yemek ve dinlenme molası gerektirmez

Wyoming’in asgari ücretine yemek ve dinlenme molaları dahil değildir. Ancak devlet, işverenlerin çalışanlar için bahşiş talep etmesine izin veriyor. Ancak, bir çalışan ipuçlarını diğer pozisyonlardakilerle paylaşmaya zorlanamaz. Ek olarak, Wyoming, işveren özellikle çalışandan bunu talep etmedikçe, işverenlerin bir çalışanı bahşiş vermeye zorlamalarına izin vermez.

Kredi kartı işlem ücretlerini ele almıyor

Wyoming’deki Asgari Ücret, işverenler için sorun olabilecek kredi kartlarının işlenmesini ele almıyor. Wyoming’in kredi kartı işlemeyle ilgili özel bir yasası olmasa da, Wyoming çalışanlarının eyalet ve federal iş yasaları kapsamında bazı korumaları vardır. Örneğin, çalışanlarınıza bahşiş borçluysanız, ödeme yapmadıkları için onları dava edebilirsiniz. Wyoming işverenleri, vadesi geçmiş ücretlere %18’e kadar faiz ödemekle yükümlü olabilir. Dava açarsanız, Wyoming mahkemeleri işvereninize avukatlık ücretlerinizi ve mahkeme masraflarını ödemesini de emredebilir. Buna ek olarak, çalışanlarınıza maaş borçluysanız, Wyoming’in İşçi Uyum ve Yeniden Eğitim Bildirimi Yasası uyarınca da yasal başvuruda bulunabilirsiniz. Bu yasa, sigortalı işverenlerin çalışanlara toplu işten çıkarmalardan veya fabrika kapanışlarından 60 gün önce bildirimde bulunmasını şart koşuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.