DOLAR 32,5972 0.25%
EURO 34,7942 0.36%
ALTIN 2.414,95-0,72
BITCOIN 21548710,60%
Mersin
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazar Yusuf Samet Çakır; “Günümüzün Modern Hastalığı: Sabırsızlık”
  • Haber444
  • Gündem
  • Yazar Yusuf Samet Çakır; “Günümüzün Modern Hastalığı: Sabırsızlık”

Yazar Yusuf Samet Çakır; “Günümüzün Modern Hastalığı: Sabırsızlık”

ABONE OL
16 Ağustos 2021 10:22
Yazar Yusuf Samet Çakır; “Günümüzün Modern Hastalığı: Sabırsızlık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazar Yusuf Samet Çakır günümüz dünyasının modern hastalıklarından biride “Sabırsızlıktır” dedi.

“İnsanların kelime haznesi daraldı. İletişim sorunlarının başında; ‘anlaşılmak’ algısı gelir. Bu tarz insanlar anlaşılmadığını düşünen öfkeli insanlarla, her şeye sinirlenip sürekli yüksek sesle konuşan ve bu durumu normal göstermek için benim tarzım böyle diyerek hastalığını gizlemeye çalışan insanlardır.

Günlük hayat tempomuzda sınırlı bir şekilde kendimize zaman ayırabiliyoruz. İşyerinde, evimizde ve yakın çevremizde çok yoruluyor olabiliriz. Tahammül sınırlarımız belki çoktan aşındı. Öğrenme dürtümüzü teorikten, pratiğe kaptırmış olabiliriz. Ama kelimelerimiz küçüldü. Üslubumuz kimliğimizi, karekterimizi yansıtır. Okumayan her insanın kelime haznesi daralır.

İşte modern hastalıklardan biri olarak gördüğümüz sabırsızlık hastalığını ortaya çıkaran nedenlerin başında, kitap okumamak ve bundan dolayı kelime haznemizin dar oluşu ve tahammülsüz oluşumuz geliyor. İfade ve iletişim kurabilmek için kolaya kaçarak ya bağırıyoruz, yahut da kavga ediyoruz. Bu denklem bizi kontrolsüz zaman algısına itiyor. Bu seferde zamansız bir insan oluyoruz hiçbir şeyi beklemek istemiyoruz. Anlayış kavramımız zedeleniyor.”

Yazar Yusuf Samet Çakır sabırsızlıkla ilgili son olarak;

“Lütfen bol bol kitap okuyun, ve kendinizi kelimelerle ifade edin!” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.