Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer’in ‘Son Aşkım’ adlı şarkısının, Nuri Bilge Ceylan’ın ödüllü filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’de kullanıldığı ortaya çıktı. Göçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Nuri Bilge Ceylan çok değerli bir yönetmen, onun filminde benim şarkımın kullanılması beni çok mutlu eder, gururlandırır. Filmi izledim ve çok beğendim. Bana sürpriz oldu. Bana bildirse de telif istemezdim zaten” dedi.
Ancak bugün şarkıcı Göçer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kararını değiştirdi. “Ya da diyorum ki bu zalım telefon açmazsa… Açalım davayı. Kazandığım paranın hepsini buradan 100 dolar 100 dolar size dağıtayım, yiyelim beraber. Sordum avukatlara ‘En az 10.000 dolar alırsın’ dediler” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalarla telif meselesinde yeni bir sürecin başladığı anlaşıldı.
2023’ün en çok ses getiren filmlerinden olan ‘Kuru Otlar Üstüne’nin prömiyeri geçen yıl Cannes Film Festivali’nde yapılmış, Merve Dizdar performansıyla ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülünü kazanmıştı. Film, telif savaşıyla birlikte daha fazla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]