DOLAR 32,3510 0.29%
EURO 35,1366 -0.04%
ALTIN 2.310,041,44
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bülent Turan’dan İYİ Parti açıklaması: Yürüyemediği aşikar
  • Haber444
  • Siyaset
  • Bülent Turan’dan İYİ Parti açıklaması: Yürüyemediği aşikar

Bülent Turan’dan İYİ Parti açıklaması: Yürüyemediği aşikar

ABONE OL
19 Şubat 2020 12:40
Bülent Turan’dan İYİ Parti açıklaması: Yürüyemediği aşikar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde İYİ Parti’den gelen art arda istifa haberleriyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili “HDP gölgesinde temel felsefesini terk etmiş bir CHP tabii ki yürüyebilir ama İYİ Parti’nin yürüyemediği aşikar” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İYİ Parti’deki istifaların, partinin kuruluş felsefesinden ne kadar uzaklaşıldığının itirafı olduğunu belirterek, “HDP gölgesinde temel felsefesini terk etmiş bir CHP tabii ki yürüyebilir ama İYİ Parti’nin yürüyemediği aşikar.” dedi.

Turan, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un, İYİ Parti’den istifasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“İyi niyetli tabana güya milliyetçilik, muhafazakarlık ve demokrasi vadederek kurulan İYİ Parti’nin gelinen noktada öyle olmadığının görüldüğünü” ifade eden Turan, yereldeki yoğun istifaların milletvekillerine uzanmasının, İYİ Parti’nin geldiği hazin yeri gösterdiğini dile getirdi.

“Son günlerdeki istifalar, adeta partinin kuruluş felsefesinden ne kadar uzaklaşıldığının da itirafı oldu.” diyen Turan, terörle aralarına mesafe koyamayan HDP ile dolaylı ittifak yapılmasından İYİ Parti’ye oy veren seçmenlerin rahatsız olduğunun her yerde görüldüğünü söyledi.

Turan, şunları kaydetti:

“CHP’nin, İYİ Parti ile değil de sanki yalnızca HDP ile ittifak yapmış gibi davranmasını milliyetçilik, muhafazakarlık gibi ilkelerle hareket ettiğini savunan bir partinin kabul etmeyeceğini defaatle ifade etmiştik. HDP gölgesinde temel felsefesini terk etmiş bir CHP tabii ki yürüyebilir ama İYİ Parti’nin yürüyemediği aşikar. Siyasetin, değerlerden, ilkelerden soyutlanarak hırs ile yapılamayacağına bir kez daha şahit olduk. Tabanın, toplumun sesine kulak vererek siyaset yapılması gerektiği kanaatindeyiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.