DOLAR 32,5711 0.07%
EURO 35,0434 0.43%
ALTIN 2.423,270,02
BITCOIN %
Mersin
28°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan’dan Engin Özkoç’a 1 milyon TL’lik dava

Erdoğan’dan Engin Özkoç’a 1 milyon TL’lik dava

ABONE OL
5 Mart 2020 12:07
Erdoğan’dan Engin Özkoç’a 1 milyon TL’lik dava
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç aleyhine 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtı. Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmiş, daha sonra Meclis’te gerginlik yaşanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Özkoç hakkında resen soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç aleyhine 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Engin Özkoç’un Erdoğan’ın kişilik haklarını ve itibarını zedelediği belirtilen dilekçede şu ifadeler kullanıldı:

“Davalının açıklamaları meşru siyasi muhalefetin bir parçası olarak değerlendirilemez. Tarihimizde hiçbir Cumhurbaşkanı, bu kadar hadsiz ve düzeysiz bir üslupla hedef alınmamıştır. Davalının açıklamaları, devletimizin tüm kurumlarıyla hayati bir mücadele yürüttüğü bir dönemde, toplumu kışkırtmak, birlik ve beraberliğimizi tahrip etmek, terörle mücadele eden kurumlarımızın moral ve motivasyonu bozmak, ordumuzun başkomutanı konumundaki Cumhurbaşkanımızı itibarsızlaştırmak amacıyla yapılmış açık bir provokasyon niteliğindedir.

“AHLAK DIŞI İFADELER”

Kişinin üslubu kişiliğinin bir yansıması, sahip olduğu değerlerin dışa vurma biçimidir. Davalının, Cumhurbaşkanımıza yönelik haksız ve mesnetsiz ithamları ve üslubu, bir insana yakışmayacak ölçüde düzeysiz, seviyesiz ve ahlak dışıdır. Bu nitelikte sözlerin, pozisyonu itibariyle sorumlu davranması gereken davalıdan sadır olması, ülkemiz için büyük bir talihsizliktir.”

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.