DOLAR 32,5757 0%
EURO 34,8978 -0.02%
ALTIN 2.429,560,01
BITCOIN %
Mersin
29°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halka gözdağı veriyor

Halka gözdağı veriyor

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:05
Halka gözdağı veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan’ın halkın kazanılmış tüm haklarını tek bir imza ile yok ettiğini kaydeden CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Bu, milletimize verilmiş açık bir gözdağıdır” dedi.

BirGün ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası ve İstanbul Sözleşmesi kararları, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) ana gündem maddesi oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ülkeyi uçuruma sürüklediğini ifade etti.

MYK toplantısının ardından gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Erdoğan, gözdağı veriyor” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan’ın şahsım hükümetinin elinde gün geçmiyor ki devlet krizi yeni bir zirve yapmasın” diyen Öztrak, “Türkiye Cumhuriyeti ucube rejim elinde anayasal bir devlet olmaktan çıkmıştır. Kağıt üstünde anayasalı bir devlet haline gelmiştir. Keyfilik, kuralsızlık had safhadadır. Milletimiz Cuma geceleri, huzur içinde yastığa baş koyamamaktadır. Ülkemiz, her Cumartesi yeni bir kargaşaya, yeni bir kaosa uyanmaktadır. Geçtiğimiz hafta sonu da sabah uyandık, Resmi Gazete’ye bir baktık. Bir el ülkenin altını üstüne getirmek için elinden geleni ardına koymamış” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın ülkeyi “yap-boz”a çevirdiğini söyleyen Öztrak ayrıca, “Erdoğan, vesayeti altındaki Meclis Başkanı’nı ve vesayeti altındaki yargıyı araç olarak kullandı. Bir milletvekilinin vekilliğini düşürdü. Sonra da Anayasa Mahkemesi’ne bir parti için kapatma davası açtırdı. 10 yıl önce kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddeti önlemek için hazırlanan İstanbul Sözleşmesi’ni feshetti. Yetmedi, ‘faiz sebep, enflasyon sonuç’ safsatasına ideolojik körlükle inanan kesimleri memnun etmek için 5 ay önce atadığı Merkez Bankası Başkanı’nı bir gece yarısı kurban etti. Böylesine keyfi bir yönetim dünyanın neresinde var? Dünyaya pes dedirten bu tür ucubelikler ancak cumhur ittifakının, adını cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi koyduğu ucube tek adam vesayet rejiminde olur” diye konuştu.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.