DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Soylu’dan ‘tuzağa düşmeyin’ paylaşımı

Soylu’dan ‘tuzağa düşmeyin’ paylaşımı

ABONE OL
4 Şubat 2021 13:30
Soylu’dan ‘tuzağa düşmeyin’ paylaşımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Soylu, Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin, “Kabe-i Muazzama’ya hakaret eden LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz? Elbette hayır.” ifadelerini kullandı. Paylaşıma, Twitter tarafından uyarı konuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesaplarından “Tuzağa düşmeyin…” başlıklı paylaşımda bulundu.

Soylu, şunları kaydetti:

“Kabe-i Muazzama’ya hakaret eden LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz? Elbette hayır. Rektörlük binasını işgale kalkan LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz? Elbette hayır. Boğaziçi’nin olan biteni izleyen sakinlerine bir sözüm var: Hayatta hiçbir başarının altında imzası olmayan, bir ajansın elinde oyuncak olan, solcu bile olamayan kart siyasetçilerin tuzağına düşmeyin… Sizden beklentimiz, bilimsel başarı. Sizden beklentimiz, okul başarısı. Sizden beklentimiz, büyük ve güçlü Türkiye’ye hazırlanmanızdır.”

SOYLU’YA TWİTTER’DAN NEFRET SÖYLEMİ UYARISI GELDİ

Öte yandan Soylu’nun Twitter hesabında LGBTİ+’lar için “sapkın” ifadesini kullandığı paylaşımına, Twitter tarafından uyarı konulurken, “nefret söylemi hakkındaki kurallarını ihlal ettiği” notu düşüldü.

Soylu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ndeki bir sergide Kâbe fotoğrafının kullanılmasının ardından Twitter hesabından LGBTİ+’ları hedef aldığı paylaşımına Türkiye’de de kısıtlama geldi.

Kullanıcıların Soylu’nun ilgili paylaşımı üzerinde “Bu Tweet, nefret söylemi hakkındaki Twitter Kuralları’nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi” uyarısını görüyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.