DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’ye giriş yapan Koronavirüs için önlemler TBMM’ne kadar uzandı
  • Haber444
  • Siyaset
  • Türkiye’ye giriş yapan Koronavirüs için önlemler TBMM’ne kadar uzandı

Türkiye’ye giriş yapan Koronavirüs için önlemler TBMM’ne kadar uzandı

ABONE OL
11 Mart 2020 14:41
Türkiye’ye giriş yapan Koronavirüs için önlemler TBMM’ne kadar uzandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’den tüm dünyaya yayılan ve yüz binlerce kişiye bulaşan binlerce kişininde ölmesine neden olan virüs Türkiye’ye dün gece itibari ile giriş yapmış durumda. TBMM Başkanı Mustafa Şentop bu nedenle mecliste de önlemleri arttırdıklarını açıkladı.

TBMM Başkanı Şentop, basın mensuplarının “Meclise termal kamera konulacağı söyleniyor” şeklindeki sorusuna, “Evet, girişte termal kamera düşünüyoruz” cevabını verdi.

Şentop şöyle konuştu;

Şimdi şöyle biz Sağlık Bakanımızla irtibat halindeyiz bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Ekibini de gönderecek buraya; bizim buradaki arkadaşlarımızla da görüşecekler ilave tedbirler almak gerekiyorsa bunları alacağız.

SORU: Efendim bu noktada grup toplantılarının vatandaşlara kapatılması veya ziyaretçi giriş yasağı söz konusu olabilir mi?

Grup toplantılarının kapatılması değil de belki ziyaretçi girişiyle ilgili sınırlamalar düşünebilir. Yani bunu tamamen Sağlık Bakanlığımızla görüşmemiz gerekiyor, görüşeceğiz daha sonra da partilerimizin grup başkanlarıyla görüşeceğim ona göre gerekli tedbirleri alacağız.

SORU: Efendim termal kamera konulması o ne zaman olacak ne sağlayacak?

Termal kamera da olabilir ama o ziyaretçi girişle ilgili sınırlamalar olduğu takdirde belki ona ihtiyaç da kalmayabilir olursa; henüz karar vermedik.

SORU: Efendim Meclis’e heyetler geliyor yurtdışından heyetler gidiyor bunu geçici durduracak mısınız?

O büyük ölçüde zaten yurtdışından gelişlerle ilgili de çok büyük ölçüde azaldı sıfıra yakın. Giden arkadaşlarla ilgili de ben geçen gün görüştüm bunu en azından birkaç aylığına bu ziyaretleri erteleme konusunda görüştük. Sanıyorum bir iki istisna dışında milletvekillerimizin, komisyonlarımızın yurt dışı ziyaretleri de duracak.

SORU: Meclis çatısı altında dezenfektan çalışması yapılacak mı Başkanım?

Söylediğim gibi, yani sağlık Bakanlığımız ile değerlendiriyoruz gerekli; ihtiyaç duyulan herhangi bir şey olursa bunları yapacağız ilave olarak.

SORU: Efendim çok abartılı olacak ama Meclis’te de revir anlamında sağlık kontrolü anlamında karantina değil belki ama bunu gibi bir şey düşünülüyor mu tedbir olarak?

Bir vaka yok biliyorsunuz

SORU: Yurtdışından dönen milletvekilleriyle ilgili özel bir bilgilendirme özel bir takip yapıyor musunuz?

Gitmeden önce de tabi Bakanlığımız yapıyor Sağlık Bakanlığının verdiği bilgiler var

SORU: Onlar da 14 gün gelmesin mi efendim?

Bakalım değerlendirelim

SORU: Siyaset yakın temas işi biraz, ne öneriyorsunuz?

Biraz mesafeli temas ederek öneriyorum bizde “bize bir şey olmaz bana bir şey olmaz” şeklinde bir yaklaşım var. Sadece siyasetçilerin de genel olarak vatandaşlarımızın sadece kendilerine bir şey olmaz değil karşı tarafa zarar verme imkanı olabilir.
O bakımdan herkesin de Sağlık Bakanlığımızın broşürleri de var bu konu da yapmış olduğu açıklamalara göre hareket edilmesinde fayda var. Türkiye bu konuda çok iyi bir süreç yönettiği Sağlık Bakanımıza bu anlamda teşekkür ediyorum tebrik ediyorum kendisini. Dünyada birçok ülkede zamanında gerekli tedbirleri sıkı bir şekilde alınmadığı için çok daha hızlı bir yayılma söz konusu oldu, Avrupa ülkeleri dahil. Türkiye bu konuda çok başarılı bir sonuç aldı. Bundan sonrada eğer herkesin üzerine düşeni bu anlamda yerine getirirse sağlık görevlilerimizin hekimlerimizin Sağlık Bakanlığımızın açıklamaları çerçevesinde dikkatli hareket edersek inşallah daha kolay bir şekilde atlatırız bu süreci.

SORU: Efendim bir selamlaşma yönteminiz var mı?

Yok yok öyle tuhaf şeylere gerek yok. Bizim kalbimizin üstüne elimizi koyarak yaptığımız; Cumhurbaşkanımız da bunu yapıyor. Bu eskiden beri milletimizin de selamlaşma yöntemi olarak kullandığı bir yöntem, bunu yapabiliriz.

SORU: Meclis’te her yerde dezenfektanlar kondu bunu gibi başka önlemler olacak mı?

Bunu konuşuyoruz inceliyoruz Sağlık Bakanlığından arkadaşlarımız ile. Gerekli olursa bu yeni tedbirlere ilave tedbirler olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.