DOLAR 32,3757 0.17%
EURO 35,0982 -0.03%
ALTIN 2.324,590,23
BITCOIN %
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunan Dışişleri Bakanı Dendiasın skandal tutumunun perde arkası…
  • Haber444
  • Siyaset
  • Yunan Dışişleri Bakanı Dendiasın skandal tutumunun perde arkası…

Yunan Dışişleri Bakanı Dendiasın skandal tutumunun perde arkası…

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:05
Yunan Dışişleri Bakanı Dendiasın skandal tutumunun perde arkası…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’da yayın yapan Ethnos gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre; Dendias’ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile istişare halinde olduğunu yazdı. Gazete, Dendias’ın dün ve bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeden önce Miçokakis ile kapsamlı bir teatide bulunduğunu aktardı.

Ethnos gazetesi, Dendias’ın provoke edilmesi halinde, buna uygun şekilde karşılık vermesi konusunda açık talimat aldığını duyurdu.

Ancak toplantının dostça bir atmosferde başlaması ve Bakan Çavuşoğlu’nun iki ülke arasındaki fikir ayrılıklarını diplomatik teamüller içinde ifade ettiği net bir şekilde görülürken, Nikos Dendias’ın saldırgan üslubu toplantının havasını bir anda değiştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, “Ben konuşmamda Yunanistan’ı itham edici bir söylemde bulunmadım ama ilk görüşmenin daha pozitif bir atmosferde geçmesini umuyordum” derken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama Dendias kabul edilemez ithamlarda bulundu. Türkiye’nin Yunanistan’ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini söyledi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.