DOLAR 32,3410 0.18%
EURO 35,1236 -0.18%
ALTIN 2.240,39-0,12
BITCOIN %
Mersin
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adı Göztepe Anılan Abramoviç Gözünü Galatasaray ve Fenerbahçe’ye Dikti
  • Haber444
  • Spor
  • Adı Göztepe Anılan Abramoviç Gözünü Galatasaray ve Fenerbahçe’ye Dikti

Adı Göztepe Anılan Abramoviç Gözünü Galatasaray ve Fenerbahçe’ye Dikti

ABONE OL
21 Aralık 2022 14:01
Adı Göztepe Anılan Abramoviç Gözünü Galatasaray ve Fenerbahçe’ye Dikti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’nin eski sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç, Göztepe’yi satın almak için girişimlerde bulunmuştu. Bir türlü anlaşma sağlanamadığı için bu anlaşma suya düşmüş ve Abramoviç istediğine ulaşamamıştı. O zamanlardan beri Türkiye’de yaşayan Abramoviç’in özellikle İstanbul’a hayran kaldığı ve kendisine özel bir ev inşa ettirdiği iddia edildi. Hatta Abramoviç’in İstanbul’dan bir takım almak için harekete geçtiği ifade edildi.

Göztepe’yi satın alma girişimleriyle Türkiye’de tanınmaya başlayan Abramoviç, anlaşma sağlayamamış ve istediği kulübü satın alamamıştı. O günden beri Türkiye’ye ara ara ziyarette bulunan Rus milyarder, burada yatırım yapmaya karar verdiği iddia edildi.

ABRAMOVİÇ’E ÇEŞİTLİ YAPTIRIMLAR UYGULANMIŞTI
UEFA ve FIFA tarafından yürürlüğe koyulan uygulamalar ile Rus kulüpler organizasyonlardan men edilmişti. İngiltere hükümeti de Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakınlığı ile bilinen Roman Abramoviç’e çeşitli yaptırımlar uygulamıştı.

CHELSEA’Yİ SATILIĞA ÇIKARTTI
İngiliz hükümetinin yaptırımları nedeniyle Premier Lig devi Chelsea’yi satılığa çıkarmak zorunda kalan Abramoviç’in gözünü Türkiye’ye diktiği iddia edildi.

GÖZTEPE’Yİ ALMAK İSTEDİ
Abramoviç’in o dönem Süper Lig’de bulunan Göztepe ile ilgilendiği ortaya çıkmıştı. Fakat karşılıklı anlaşma sağlanamaması nedeniyle bu ortaklık suya düşmüştü.

İSTANBUL’A HAYRAN KALDI
O günden sonra İstanbul’da yaşamaya devam eden Abramoviç, ülkeye hayran kaldı ve ayrılmak istemedi.

KENDİNE EV YAPTIRIYOR
İstanbul’da kendine ev bile yaptıran Abramoviç, burada yatırımlarda bulunmak istiyor.

İSTANBUL’DAN BİR TAKIM ALMAK İSTİYOR
İstanbul’da bulunan bir takımı satın almak isteyen Abramoviç’in özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray’ı araştırdığı iddia edildi. Yakın çevresine yaptığı konuşmalarda, ”Türkiye’den takım satın almaya hazırım” dediği ifade edildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.