DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilmek beni mutlu ediyor

Bilmek beni mutlu ediyor

ABONE OL
19 Ağustos 2022 10:18
Bilmek beni mutlu ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Burada çok fazla sporcu  yaşıyor. Aslında sadece sporda değil hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Sonuçlara odaklanmak  anda kalmanıza yardımcı olur. Destekleyici kişilerin varlığına ek olarak, motivasyonel konuşmalar ruh sağlığınız için de faydalıdır.

Yarış fiziksel ve zihinsel olarak ne zaman başlıyor? Hazırlık süreci tüm yarışlar için aynı mı?

Bu sene hangi yarışa gireceğime sene başında antrenörümle birlikte karar veririm. Bunları takvime yazdıktan sonra, koç büyük resme bakıyor ve yarışıma göre haftalık bir plan yapıyor. Aslında, ne zaman yükleme yapılacağı, ne zaman mola verileceği ve ne zaman bir antrenman koşusu yapılacağı açıktır. Tek kelimeyle, neredeyse tüm yıl boyunca fizyolojik olarak hazırlanıyoruz. Dinlenmek ve yemek yemek de bunun önemli parçalarıdır.

Zorlu antrenmanlarla zihinsel olarak mücadele ediyorum, ancak ana kursum ortalama bir ay önce başlıyor. Parkur kontrol ediliyor. Rakipler tarafından geçen yıl kullanılan derecelendirmeleri, yorumları, incelemeleri ve malzemeleri görüyorum. Bundan sonra geriye sadece hayal kurmak kalıyor. Bu egzersiz sırasında nabzım sanki bugün yaşıyormuşum gibi yükseliyor. Sabah uyanmaktan betitbet kahvaltı etmeye ve ısınmaya kadar günlerimi yarışın her anını düşünerek  geçiriyorum.

Her yarışma için hazırlık süreci farklıdır. Tabii ki, bunlar büyük değişiklikler değil, ancak yokuş yukarı hazırlanmak farklıdır ve koşu teknikleri mesafeye bağlı olarak değişir, hatta değişir. Ancak eğitim bilimi elbette o kadar karmaşık değil. Yapılması gereken çok açık.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.