DOLAR 32,3427 0.18%
EURO 35,1948 0.01%
ALTIN 2.245,200,09
BITCOIN %
Mersin
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erling Haaland’ın Yükselişi

Erling Haaland’ın Yükselişi

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:31
Erling Haaland’ın Yükselişi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Norveç futbolunun son dönemde yakalamış oldu en önemli jenerasyon 2020-2021 jenerasyon olarak ön plana çıkıyor. Özellikle ülkemizde de forma genç Sörloth’un yanı sıra Erling Haaland gibi dünya yıldızı bir oyuncu dünya futboluna kazandıran Norveç özellikle de bu oyuncunun büyük kulüpler tarafından istenmesine neden oldu. Daha önce Salzburg takımında inanılmaz bir performansa sahip olan oyuncu ilk olarak Borussia Dortmund’un dikkatini çekmişti. Daha önceki süreçlerde de genç forvet oyuncularını takımı katarak 2-3 sene içinde daha büyük kulüplere daha yüksek bonservis bedelleri ile pazarlama yöntemi ile ön plana çıkan Dortmund Levandowski, Aubameyang transferlerinde yapmış olduğu başarılı transfer stratejisini Haaland oyuncusu için de kullanmak istiyor. Salzburg takımından 45 milyon Euro bonservis bedeli ile satın alınan 20 yaşındaki futbolcunun şu anki bonservis bedeli ise 80 milyon Euro tutarında. Hücum bölgesinde bitirici vuruşları ve de akıl dolu pasları ile ön plana çıkan oyuncu her takımın istediği ve de sahip olarak mücadelelere 1-0 önde başlamak istediği bir golcü olarak da dünya basınındaki yerini alıyor. Bu ve buna benzer pek çok bilgi için bahis siteleri ile etkileşime geçebilirsiniz.

Genç Yaşta İnanılmaz İşler Başardı

Norveç milli takımında da başarılı performans sergileyen Erling Haaland, Borussia Dortmund’un hem teknik ekibin hem de taraftarların sevgisini kısa zamanda kazanmayı bildi. Özellikle de takım arkadaşları ile yapmış olduğu bazı alışverişlere gol noktasında yaptığı akıl dolu pasları ve bitirici vuruşları ile takımın pek çok mücadeleden galip gelmesine neden oluyor. Almanya ligine uzun süredir domino eden Bayer Münih karşı büyük bir silah olan Haaland, takımını sırtlıyor. Mücadelelerden galibiyetle ayrılma noktasında da takımını avantaj sağlıyor. Gol krallığı noktasında da Levandowski ile büyük bir yarışın içine giren Haaland, pek çok futbolda evinde dikkatine kısa sürede çekmeyi bildi. Özellikle ve Avrupa ligi kupalarında ve Almanya Ligi’nde oynamış olduğu müsabakalarında gösterdiği performans olağanüstü düzeyde sayılabilecek kategoride yer alıyor. Kuzey’in kralı lakabı verilen Haaland hakkında daha fazla detaylı bilgilere erişmek ve de attığı gollerin ne oynamış olduğunuz adetlerini özet görüntülerini incelemek istiyorsanız sizler de superbetin adreslerini kullanabilirsiniz.

Erlin Haaland Kimdir?

2000 yılında Norveç’te dünyaya gelen Haalant, 1.94 boyunda özellikle de kafa vuruşları ile ön plana çıkan bir forvet oyuncusu. 80 milyon liralık güncel bonservis bedeline sahip olan Haaland, 2020 yılında Borussia Dortmund takımına transfer olmuştur. 2024 yılına kadar olan bir sözleşme imzalayan halan forvet bölgesinde inanılmaz bir performans sergiliyor. Daha önce Avusturya şampiyonluğu ve Avusturya gol krallığını yaşayan Haaland genç yaşında çok büyük işler başardı. Bu sezon Bundesliga’da çıkmış olduğu 5 mücadelede 5 gol ve 2 asistlik bir performans sergileyen oyuncu bunun yanı sıra şampiyonlar Ligi’ndeki ilk iki mücadelesinde de 2 gol atmayı bildi. Sol ayağını etkin olarak kullanan Haaland, özellikle de rakip savunma oyuncuları için korkulu rüyası olarak ön plana çıkıyor. Kariyerinde pek çok ilki de gerçekleştiren Haaland; 20 yaş altı Dünya Kupası’nda 9 gol atarak en fazla gol atma başarısı gösterdi. Şampiyonlar Ligi’nde ilk 3 maçta 6 gol atma başarısını da gösteren ilk futbolcu olan Haaland, Bundesliga tarihinin ilk 2 maçında 5 gol atma başarısı gösteren ilk oyuncu olarak da ön plana çıkıyor. Haaland hakkında daha fazla detaylı bilgiye erişmek istiyorsanız sizler de tipobet giriş adreslerini kullanma imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.