DOLAR 32,3747 0.14%
EURO 35,2314 -0.03%
ALTIN 2.322,100,14
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Futbolda şike’ davasında karar: Aziz Yıldırım beraat etti
  • Haber444
  • Spor
  • ‘Futbolda şike’ davasında karar: Aziz Yıldırım beraat etti

‘Futbolda şike’ davasında karar: Aziz Yıldırım beraat etti

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:04
‘Futbolda şike’ davasında karar: Aziz Yıldırım beraat etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dosyası ayrılan 20 sanığın yargılandığı “futbolda şike” davası karara bağlandı. Mahkeme, aralarında Aziz Yıldırım’ın kardeşi Alaattin Yıldırım, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Şekip Mosturoğlu’nun bulunduğu 19 sanığın, üzerlerine atılı tüm suçlardan beraatlerine hükmetti. Davada dosyası ayrılan Aziz Yıldırım’ın aralarında bulunduğu 4 kişinin “şike ve teşvik primi” suçlarından beraatine karar verildi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin bozma kararının ardından yeniden görülen, dosyası ayrılan 20 sanığın yargılandığı “futbolda şike” davası karara bağlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Aziz Yıldırım’ın kardeşi sanık Alaattin Yıldırım ile aralarında Şekip Mosturoğlu ve Sami Dinç’in bulunduğu bazı sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve bazı kulüp yöneticileri ise duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Alaattin Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve Sami Dinç’in aralarında bulunduğu 19 sanığın beraatine karar verilmesini istedi.

Savcı, sanık Hakan Karahmet için ise “iş yeri dokunulmazlığını ihlale azmettirme” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Son sözleri sorulan sanıklar beraatlerini talep etti.

Trabzonspor Derneği avukatı ise sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, hüküm kurmak üzere müzakereye çekildi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan heyet, aralarında Aziz Yıldırım’ın kardeşi Alaattin Yıldırım, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Şekip Mosturoğlu’nun bulunduğu 19 sanığın, üzerlerine atılı tüm suçlardan beraatlerine hükmetti.

Heyet, sanık Hakan Karaahmet’i ise “iş yeri dokunulmazlığını ihlale azmettirme” suçundan 6 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

AZİZ YILDIRIM’A BERAAT

Davaya bakan mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin usulden bozma ilamına uyulmasına hükmetmişti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl’ın dosyasının ayrılmasına karar vermişti.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülen “futbolda şike” davasında, aralarında Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 5 kişilik dosyada mütalaa açıklandı.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, hükümlü sanıklar Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Ahmet Çelebi’nin “şike ve teşvik primi” suçlarından beraatlerini istedi.

Savcı, hükümlü Selim Kımıl’ın ise cezalandırılmasını talep etti.

Aziz Yıldırım’ın aralarında bulunduğu 4 kişinin “şike ve teşvik primi” suçlarından beraatine karar verildi.

(AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.