DOLAR 32,3690 0.15%
EURO 34,9789 -0.3%
ALTIN 2.323,970,21
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüzyılı planlamak ve artarak devam edecek başarılara imza atmak için hep birlikte çalışmalıyız
  • Haber444
  • Spor
  • Yüzyılı planlamak ve artarak devam edecek başarılara imza atmak için hep birlikte çalışmalıyız

Yüzyılı planlamak ve artarak devam edecek başarılara imza atmak için hep birlikte çalışmalıyız

ABONE OL
5 Temmuz 2022 16:51
Yüzyılı planlamak ve artarak devam edecek başarılara imza atmak için hep birlikte çalışmalıyız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Yani biz büyük bir aileyiz. İnanıyor, biliyorum ki sadece ben ve değerli ekip arkadaşlarım değil, herkes bir arada, el ele, bir bütün olarak. Bu hedeflere ulaşacağız. Dün ve bugün olduğu gibi gelecek de Galatasaray’dır. Yani; Galatasaray gelecek. ”

Demirören Medya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi kuruldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açılış töreninde konuşma yaptı.

Bakan Özer’den açıklama…

Kısa vadeli imzalanan protokolün yürürlüğe girdiğini görmekten mutluyum. İki ilkimiz var. İlk ve tek medya lisesini açma ortaklığımız sonucunda medya alanında bir mesleki eğitim merkezi açıyoruz. Kırılma noktasını taşımanın zamanının bu gün olduğuna inanıyorum. Bir tanıtım videosu gördüğünüzde, insan ihtiyaçları ulaşabileceğiniz bir yerdedir. Bizim bakanlık olarak ne yapmak istediğimizi tam olarak gösteriyor.

Mesleki eğitim çok zorlu bir süreçten geçmiştir. 1990’dan sonra, acil engeller ona pahalıya mal oldu. Popüler insan bulmanın imkansız olduğu sahabet dönemlere tanık olduk. Milli Eğitim Bakanlığı olarak katsayıyı çıkardıktan sonra çok şey yaptık. Mesleki eğitimde bir paradigma değişikliği, işgücü piyasasına aktif katılımdır.

Adımları attığımız gibi, müfredatı güncellemek için tüm bölüm temsilcileriyle birlikte çalışıyoruz. Öğrencilerimizin beceri eğitimlerini birlikte planlıyoruz. Mesleki alan ve atölye öğretmenlerinin eğitimlerini birlikte planlıyoruz. Lisesini en somut haliyle somutlaştıracağız.

Bu adımların en kalıcı etkisi 1990’da katsayı uygulamasına olumsuz yanıt verilmesinden sonra bilimsel niteliklere sahip başarılı öğrencilerin okuldan uzaklaştırılması olmuştur. Mesleki eğitim, gidecek yeri olmayan bir tür okul haline geldi. Departman temsilcileriyle birlikte attığımız adımlar bu algıyı tamamen tersine çevirdi. Bazı okullara %1 mesleki eğitim başarı oranı ile öğrenci alınmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.