Cambridge Üniversitesi’nin bilim insanları, şarj ömrünü 1 aya kadar çıkaran bir mikroçip üzerinde çalışıyor. Bu gelişme, akıllı telefonların şarj süresini önemli ölçüde uzatabilir.
Yeni mikroçip, sıfıra yakın enerji tüketimi gerektiren bir silikon çip işlemcisini içeriyor. Bu sayede cihazlar çok daha uzun süre şarjda kalabilirler. Bu teknoloji, mevcut en son teknolojiye sahip cihazlardan 100 kat daha küçük bir çip içeriyor.
Bu tür düşük enerji tüketen çipler, özellikle tıp sektöründe işitme implantları gibi cihazlarda kullanılmaktadır. Ancak Cambridge Üniversitesi’nin çalışması sayesinde bu teknolojinin akıllı telefonlar gibi günlük kullanım cihazlarında da kullanılması mümkün olabilir.
Eğer bu gelişme başarıyla sonuçlanırsa, kullanıcılar akıllı telefonlarını yılda sadece 12 kez şarj etmek zorunda kalabilirler. Bu, mobil cihazların şarj ömrünün önemli bir şekilde artırılması anlamına gelir ve kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlar.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.