DOLAR 32,5937 0.33%
EURO 34,6690 -0.26%
ALTIN 2.526,021,69
BITCOIN %
Mersin
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple şimdi de kendi 5G modemini üretmeye odaklandı

Apple şimdi de kendi 5G modemini üretmeye odaklandı

ABONE OL
15 Aralık 2020 23:47
Apple şimdi de kendi 5G modemini üretmeye odaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple’ın M1 ile kendi çiplerine geçme stratejisi önümüzdeki yıl kapsamını genişletecek gibi görünüyor. Mac’teki Apple M1 ile Intel ile olan bağlarını koparma noktasına gelen Cupertinolu teknoloji devi şimdi de iPhone ve iPad cihazlarında Qualcomm’dan kurtulacak.

Bildiğiniz gibi iPhone 12 modelleri 5G desteği ile gelmişti. Bu modellerde 5G Modem, Qualcomm tarafından üretilmişti. Snapdragon X55 5G modem kullanan Apple’ın, kendi 5G modemini üretmeye başladığı ortaya çıktı.

2020’nin başında iPhone 12 için kendi 5G anten tasarımı için çalışan Apple, koronavirüs salgınından dolayı bu planların ötelemişti. Cupertinolu dev şimdi hem kendi antenini hem de kendi modemini üretmek için çalışmalarına start verdi.

Apple’ın 5G konusundaki atılımını maalesef ki iPhone 13 ailesinde göremeyeceğiz. Yonga seti ve modem üretme süreci meşakkatli bir süreç olduğu için Apple’ın en erken 2022 yılında kendi 5G modemini üretmesi bekleniyor.

Apple kendi modemi hazır olur olmaz; iPhone ve iPad modellerinde kullanacaktır. Qualcomm şu anda Apple’asattığı Snapdragon X55’ten çok iyi para kazanıyor. Ancak bu gelir akışı gelecekte sona erecek. Tabii Qualcomm’un yatırımcıları bundan pek hoşnut olmayacak.

Kendi ekosistemini başarılı bir şekilde oluşturan Apple, kendi yongalarını üreterek iyice kapalı devre bir firma olma yolunda ilerliyor. Kapalı sistemler her zaman kararlılık ve performans açısından daha iyi olmuştur. Apple da bunu bildiği için kendi içerisinde her alanda faaliyet göstermek istiyor.

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.