DOLAR 32,3729 0.14%
EURO 35,0143 -0.2%
ALTIN 2.324,100,21
BITCOIN %
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güneş Paneli Nedir?

Güneş Paneli Nedir?

ABONE OL
27 Kasım 2021 14:22
Güneş Paneli Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneş paneli, üzerindeki güneşin ışığını ve ısısını emme özelliği olan hücre yapısıyla elektrik üreten bir sistemdir. Emme özelliği olan hücrelere silikon hücreler denmektedir. Bu hücrelerin her biri akım sağlamaya yardımcı olurlar. Silikon hücrelerin birleşmeleriyle birlikte de panelin verimli olarak çalışması sağlanır.

Güneş panelleri enerji üretmekle elektrik tüketimini azaltıp sıfıra indirdiği gibi bir de elektrik üreterek maddi kazan elde edilmesini sağlamaktadır. Son zamanlarda artan bir talep gören güneş panelleri kolay kurulum ve masraf gerektirmeyen bakımları ile de kolay yatırım olarak düşünülmektedir. Tüm dünyada çok fazla kullanılan ve yarar sağlanan paneller ülkemizde de artan hızla kullanılmaya başlamıştır. Bilinirliği gün geçtikçe artmaktadır.

Güneş Panellerinin Faydaları

Güneş panelleri hem çevreye hem de paneli taktıran kişilere maddi anlamda kazançlar sağlamaktadır. Güneş panellerinin faydaları şöyle sıralanabilir:

  • Güneş panelleri çevre dostudur. Zehirli gazlar oluşturup bunları doğaya salmazlar, hiç bir yaşan alanına zarar vermeden çalışır.
  • Elektrik faturasını azaltır hatta sıfıra indirir.
  • Kullanıldıkları yere değer katarlar.
  • Büyük çatılı fabrikalarda kullanımında maddi kazanç sağlar. Maliyeti düşük ve kar oranları fazla olan bir yatırım şekli olarak da ilgi çekmektedir.
  • Kurulumu çok kolaydır ve masrafsızdır, istenirse montajı kendiniz de yapabilirsiniz.
  • Ses çıkarmadan çalışırlar.
  • Enerji bağımlılığını ortadan kaldırırlar.

Güneş Panellerinin Fiyatları

Güneş paneli modelleri çok fazladır. Solar paneller, solar modüller, güneş modülü, pv modül en çok bilinen modelleridir. Güneş panelleri bu modellerle birlikte bir de kullanım yerine göre de değişiklik göstermektedir. Güneş paneli fiyatları büyüklüğe, kullanıldığı yer, kullanım amacı, üretildiği malzemesine göre farklılaşmaktadır.

Diğer tüm kontrolleri ve analizleri yapıp artık güneş paneli satın al kısmına geçtiğinizde web sayfasındaki kısaca bilgilerinizin yer alması gereken kutucukları doldurarak süreci başlatabilirsiniz. Bu kısımlar dolup bilgiler firmaya ulaştığında sizlerle temasa geçilerek gerekli ölçümler yapılır, taslak projeler hazırlanır, bütçe belirlenir, tüm çalışmalar yapılır ve sizlere yapılan çalışmalarla süreç hakkında bilgi verileri, ücret hesaplaması yapılır. Karar verildikten sonra çalışmalar başlanır ve hemen hemen bir aylık süre içinde çalışmalar sona erer.

 

Adres     : Fevzi Çakmak Mah. 10557 Sok. No:2 42210 Karatay/KONYA

Website   : https://sbsolar.com.tr/

Instagram : https://www.instagram.com/sbsolaras/

E-mail    : [email protected]

Tel       : +90 (850) 885-18-42

Tel       : +90 (332) 342-79-32

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.