DOLAR 32,6075 0.26%
EURO 34,8200 0.4%
ALTIN 2.405,80-1,10
BITCOIN %
Mersin
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

iOS İşletim Sisteminin Geçmişi

iOS İşletim Sisteminin Geçmişi

ABONE OL
23 Haziran 2020 12:02
iOS İşletim Sisteminin Geçmişi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple şirketi, 2007 yılının haziran ayında, geliştirdiği ilk işletim sistemi olan iOS 1’in mobil cihazlar üzerinde kullanılacak olan ilk sürümünü piyasaya sürdü. Bu sayede o zamanlar Apple Computer adı verilen teknoloji şirketi, tamamen mobil cihaz endüstrisine hizmet verir hale geldi. İşletim sisteminin kullanılmaya başlandığı ilk zamanlarda ismi açıkça belirtilmemiş ve sadece Iphone X olarak belirtilmiştir. Daha sonraki yıllarda Iphone OS adında karar kılınmış ve dünya piyasasına bu isimle sürülmüştür. Ortaya çıktığı ilk andan beri oldukça sevilen işletim sistemi, birçok mobil cihaz sahibinin aradığı ilk özelliklerden birisi olmuştur. Günümüzde de Android ve iOS uygulamaları, mobil cihazların olmazsa olmazları olarak teknoloji alanındaki krallıklarını korumaktadırlar.

iOS 14 Serisinin Özellikleri Nelerdir?

Apple şirketi, mobil cihazlarla uyum sağlayabilmesi için geliştirdiği IOS işletim sisteminin günümüze kadar 13 tane sürümünü yayınlamış ve cihazlarına hemen hepsini eklenti olarak yüklemiştir. Son yapılan açıklamalara göre yeni bir sürüm için hazırlık yapıldığı ve çalışmaların neredeyse bittiği halka arz edilmiştir. Haziran 2020 ayında açıklanan ve çıkış tarihi merakla beklenen IOS 14, uygulamalar ve oyunlar konusunda kullanıcılara stabil ve yüksek bir performans vadetmektedir. Öyle ki yeni sürüm bünyesinde kullanılan çekirdek sayısı arttırılmış ve bu sayede işletim sisteminin kullanılacağı mobil cihazlarda da yüksek performans hedeflenmiştir. Bu durum da nimo-tv apk tarzı yüksek çözünürlük isteyen uygulamaların daha verimli çalışmalarına zemin hazırlamaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.