DOLAR 32,5945 0.32%
EURO 34,8530 0.32%
ALTIN 2.497,130,53
BITCOIN 21159535,71%
Mersin
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SAHA SERVİS YÖNETİMİNDE EZBERLER BOZULUYOR

ABONE OL
4 Kasım 2020 16:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi sürecinde gelişen kısıtlamalar nedeniyle evlerimizden çıkamayınca eve servis hizmetlerini daha yoğun kullanmaya başladık. Uzaktan alışveriş aslında bir dönemdir alıştığımız bir konu olsa da aynı anda çok sayıda insanın benzer hizmetlere erişmek istemesi bu hizmeti sunan şirketlerin daha esnek ve çevik hareket etmesini zorunlu hale getirdi. “Zamanında teslim” konusu başlı başına önem kazandı. Saha Servis Yönetimi yazılımları kullanan ve hizmetlerini vaktinde ve isteğe özel teslim edebilme lüksüne sahip markalar bu dönemin açık ara kazananları konumuna yükseldi.

Sadece Sahada Değil, Satış Sonrasında da

Artık bir ürünü satın alırken ona biçtiğimiz değeri satış sonrası alacağımız hizmetlerin kalitesi de büyük oranda belirliyor. Servisler hepimizin hayatının içinde; beyaz eşyamız bozulur servis çağırırız, arabamız bozulur, internetle ilgili sorun yaşar servis çağırırız. Ancak teknik servislerin gelmesini beklerken harcanan süre, gelen servislerin yeterli olamaması gibi durumlar can sıkıcı olabiliyor. Her ne kadar şirketler teknik servislerini çok ciddi kontrol etseler de servislerin yeterli olmadığı durumlar da olabiliyor. Ülke ekonomisine yön veren koca şirketlerin imajı, gelen yetkili servisin o anda sahada çözüm üretememesi, sorunu merkezde kontrol edip tekrar gelmek üzere başka bir tarihe randevu vermesi ibi durumlar süreci uzatabiliyor. Bu da şirkelerin müşteri gözünden güzenirliğini sarsılabiliyor.

Servis yönetiminde yapay zekanın entegre edilmesi ile birlikte bu süreçler daha kolay ve verimli hale geliyor. Çağırdığınız teknik servis elemanı, bozulan makinaya merkezdeki mühendislere bağlanabilen bir tablet ile müdahale ederek sorunu daha hızlı ve güvenli bir şekilde çözebiliyor. Bu sayede elemanların daha kalifiye ve alanlarında daha verimli olmalarına destek oluyor. Böylelikle şirketler, müşteri memnuniyetinde önemli avantajlar elde eder oldular. Paralel olarak da saha servis yönetiminde anında ve uzaktan erişim konusu, satış sonrası hizmetlerin ayrılmaz bir unsuru oldu.

“IFS Uzaktan Yardım” uygulaması ile sahadaki tüm problemlere anında ve uzaktan müdahale edilebiliyor!

Geleneksel iş modellerinin dijitalleşme ile birlikte şekil değiştirdiği çağımızda, bilgi teknolojilerinin şirketlere katkısı sadece üretim sektörü ile sınırlı değil. Satış sonrası hizmetler de teknoloji ile gelişiyor. Saha servis hizmetlerindeki süreçlerin dijitalleşmesi de şirketlere her aşamada çeviklik kazandırıyor. Son kullanıcının kusursuz bir satış sonrası deneyimi yaşaması için, saha servis elemanının anında uzaktan erişimle uzmanlar tarafından yönlendirilmesi artık mümkün. Nasıl mı? Saha servis yönetimi süreçlerinin artırılmış gerçeklik teknolojisi ile entegrasyonu sayesinde.

IFS tarafından geliştirilen “Uzaktan Yardım-Remote Assistance” uygulaması ile söz konusu teknoloji, temel olarak iki gerçek zamanlı video akışını birleştirerek uzaktaki bir uzmanı, farklı bir konumda destek ihtiyacı olan servis elemanı ile birleştiriyor. Bu uygulama, nesneleri birbirine bağlamasının yanında, insanları da birbirine bağlayıp erişimi ve etkileşimi en üst düzeye çıkararak bilgilerin kolayca paylaşılmasını sağlıyor.

Uzaktan Yardım, daha ölçülebilir ve eş zamanlı veriye ulaşıp her duruma uygun çözüm ve fayda üretilmesini sağlıyor! Bu faydaların başında “verilere anında ulaşmak“ ve “analiz kabiliyeti kazanmak“ geliyor. Markalar açısından verinin kıymeti, kazançları kadar önemli. Finansal hedeflerin gerçekleştirilmesi adına bir numaralı koşul başarılı veri analizinden geçiyor. Dolayısıyla sahanın ve satış sonrası hizmetlerin dijital dönüşümünün, şirketlere sağladığı avantajlardan biri de hedef kitle davranışı hakkında veri sağlıyor olması. Bu teknoloji sayesinde şirketler sundukları ürün, satış ve satış sonrası performansları ile ilgili daha ölçülebilir ve eş zamanlı veriye ulaşıp duruma uygun çözüm üretme noktasında esneklik ve çeviklik kazanmakta. Örneğin; cihazınız bozuldu ve tamir için servis elemanı yönlendirildi, kullanılan takip sistemi sayesinde şirketler müşterilerine çağrı merkezlerinden daha tutarlı bilgi aktarabiliyorlar. Hız kavramının müşteri memnuniyetinde ne kadar büyük rolü olduğu ise malum. Sahaya eş zamanlı erişim, uygun çözümlerin hızlı üretilmesine de büyük katkı sağlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.