DOLAR 32,3399 0.18%
EURO 35,1446 -0.14%
ALTIN 2.240,57-0,12
BITCOIN %
Mersin
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Twitter’daki Kripto Para Konuşmaları 2021’de Neredeyse Yarı Yarıya Arttı
  • Haber444
  • Teknoloji
  • Twitter’daki Kripto Para Konuşmaları 2021’de Neredeyse Yarı Yarıya Arttı

Twitter’daki Kripto Para Konuşmaları 2021’de Neredeyse Yarı Yarıya Arttı

ABONE OL
22 Eylül 2021 15:16
Twitter’daki Kripto Para Konuşmaları 2021’de Neredeyse Yarı Yarıya Arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Finans ve özellikle kripto paranın Twitter’da konuşulma oranı gün geçtikçe artıyor. 2020 ve 2021 yılı içinde Twitter’da finans ve fintek, konuşulma oranı en hızla artan konulardan biri oldu. Pandemi boyunca özellikle, kısmen insanların daha fazla zamanı olduğu için de, giderek daha fazla insan yatırım, kripto para birimleri, fintek ve daha fazlasını tartışmak ve öğrenmek için Twitter’ı seçti. Bu konuşmaların doğasını daha iyi anlamak adına Twitter; İngiltere, İspanya, Fransa ve Almanya’daki finansla ilgili Twitter sohbetlerini analiz edebilmek için Brandwatch ve Sparkler ile ortaklık kurdu.

Twitter’in açıkladığı rakamlara göre; yalnızca Mayıs 2021’de Twitter’da Avrupa genelinde finansla ilgili 1,3 milyon tweetleşme gerçekleşti. Bu rakam Ocak 2019’daki 690.000 sohbetin neredeyse iki katı oldu. Twitter’daki kişilerin %41’i, Twitter’da yatırım kararlarını etkileyebilecek finans ve iş haberleri gördüklerini söyledi.

Kripto para bu ivmenin en önemli nedenlerinden biri. Kripto para birimiyle ilgili Tweetlerde 2021’de bir önceki yıla göre %42 artış gerçekleşti. Avrupalı Twitter kullanıcılarının finans konusundaki konuşmalarının %34’ü artık kripto para birimleri etrafında dönüyor ve %47’si kişisel finansla ilgili.

Pandemi sırasında yatırım araştırma için daha fazla zaman oldu

Yakın zamanda yatırım yapanların %46’sı bunu pandeminin başlangıcından bu yana ilk kez yaptıklarını söylerken, %43’ü yatırımlarının ana nedeni olarak pandemi sırasında araştırma yapmak için daha fazla zamanları olması olduğunu belirtti.

Şu anda yatırım yapmayanlara sorulduğunda, %40’ı önümüzdeki altı ay içinde borsaya yatırım yapmayı, %37’si tasarruf hesabı açmayı ve %22’si emtiaya geçmeyi düşündüklerini söyledi.

Genel olarak, ankete katılanların %36’sı önümüzdeki 12 ay için en büyük finansal önceliklerinin beklenmedik zorluklar için para biriktirmek olduğunu söylüyor, insanlar temkinli hissediyorlar.

 

Yeni fintek ve ödeme yöntemlerine yoğun ilgi 

Avrupalı Twitter kullanıcıları, yeni fintech ve yeni ödeme, tasarruf ve yatırım biçimlerine yoğun ilgi gösteriyor. Farklı kripto para birimleri ve cüzdanlar hakkında bilgi nispeten yüksek; %87’si Bitcoin hakkında bilgi sahibi, %38’i Dogecoin’den haberdar ve %41’i Ethereum’a aşina. Yaklaşık %40’ı eToro ve Coinbase gibi kripto cüzdanlarından haberdar olduklarını söylüyor.

Kripto para birimine yatırım yapanların %72’si pandemi sırasında kripto paraya daha fazla yatırım yaptıklarını söylerken, şu anda yatırım yapmayanların çoğu kripto para birimlerine para yatırmaya daha açık.

Twitter kullanıcıları finteke güveniyor

Genel olarak, Twitter nüfusu finteke güveniyor, %73’ü temassız ödeme kullanıyor ve %67’si geçtiğimiz ay PayPal kullanmış. Ankete katılan dört pazardaki Twitter kullanıcılarının da Apple Pay’i kullanma oranı genel olarak bu pazarlardaki kişilere göre %64 daha fazla.

Benzer şekilde, bir fintech hesabı açma olasılıkları genel nüfustaki insanlardan belirgin şekilde daha yüksek ve %61’i açacağını söylüyor. Bu bankaları kullanmayanlar, müşteri hizmetleri ve faiz oranlarını gerekçe olarak göstererek, fintech bankalarının mesajlarını şekillendirmeleri için bir fırsat sundu.

Finans markaları tüketicinin ilgisini Twitter’da çekebilir

Twitter’daki zengin sohbet sayesinde, finans markalarının tüketicilerin ilgisini çekmesi için bolca fırsat var. 2020 ve 2021 yıllarında küçük işletmeler sokağa çıkma kısıtlamalarından etkilendiğinden, birçok marka #ShopLocal sohbetine katılmak ve kısa süre önce, küçük işletmeleri sergileyen ve halkı katılmaya teşvik eden yıllık #ShopSmall kampanyasını başlatan American Express UK’deki (@AmexUK) KOBİ’ler etrafında toplanmak için Twitter’ı kullandı.

Lloyds Bank Business (@LloydsBankBiz), geçen yılın zorluklarını aşmaya çalışan girişimcilere ve işletme sahiplerini daha yakından inceliyor. #LockdownLearnings kampanyasıyla marka, işletme sahiplerinin dayanıklılığına odaklandı ve Birleşik Krallık’taki iş dünyasının etkili isimlerinden fikir liderliği sağladı. Bitcoin’den Dogecoin’e ve aradaki her şeye, Twitter’da kripto sohbetinin çoğaldığını gördük. İnanılmaz derecede hızlı hareket eden bir alan, bu nedenle kripto alanında çalışan markaların en son gelişmelerden haberdar olmaları önemli. Etoro (@Etoro) bu sohbetten yararlanıyor ve ilgi çekici, güncel Tweetler aracılığıyla uygulama yüklemelerini artırıyor.

Finansın kendinden bahsetmenin yanı sıra, markaların kendilerini Twitter’daki daha geniş sohbete bağlamaları ve marka değerlerini paylaşmaları için başka birçok fırsat var. Mastercard (@MastercardDE), kartlarında #TrueName özelliğini tanıtmak için cinsiyet çeşitliliği ve kapsayıcı dil hakkında bir sohbet başlattı. Fintech, yatırım ve kriptodan etkilenen böylesine aktif bir toplulukla, Twitter’ın finans ve yatırım markalarının potansiyel müşterilerle bağlantı kurması için doğru yer olduğu açık.

Türkiye’de de Twitter’in ana gündemlerinden biri finans ve kripto para

Türkiye’de son dönemde kripto paraya artan ilginin en önemli göstergelerinden biri de Twitter’da bu konu üzerine sohbetlerin gün geçtikçe artması. Diğer yandan Türkiye’de yerli ve yabancı finans ve kripto para şirketleri de Twitter’i oldukça aktif kullanıyorlar. BTC Türk ve Paribu bunlardan sadece ikisi. BTCTurk, Türkiye’nin en büyük kripto borsalarından biri. Özellikle farkındalık için Türkiye Milli Futbol Takımı ve Kadın Voleybol takımı ile de çeşitli  sponsorlukları var. Ayrıca içeriklerini finans etkileyicileri aracılığıyla ve B2B tipi kampanyalar yürüterek tanıtıyorlar. @Paribu, ise @BTCTurk’ün en büyük rakibi. Anahtar mesajları, “Sadece 10 Türk Lirası için bitcoin satın almak mümkün” ve “Şimdi yükleyin, hemen bitcoin alın ve satın alın”. Bu mesajı güçlendirmek ve kitleyi kazanmak için birden fazla etkileyici kullanıyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.