DOLAR 32,3808 -0.14%
EURO 34,7465 -0.18%
ALTIN 2.405,79-1,19
BITCOIN 1979377-1,90%
Mersin
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pleksi

Pleksi

ABONE OL
28 Haziran 2022 13:43
Pleksi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pleksi, plastik dünyasının en tanınmış isimlerinden biridir ve bunun iyi bir nedeni vardır. Birçok farklı uygulamaya sahiptir ve mevcut olan daha dayanıklı ve çok yönlü ürünlerden biridir. Genellikle pencerelerin yerini alabilen veya çeşitli durumlarda koruma sağlayan şeffaf malzeme, tabaka halinde satılır. İşletmeler, endüstriyel tesisler, kamu kuruluşları ve hatta bireyler, binalarda veya daha küçük ölçekli projelerde pleksi kullanımından yararlanabilir. Bununla birlikte, mevcut birçok termoplastik ve sentetik malzemeden sadece biridir.

Kendi ihtiyaçlarınız için doğru malzemeyi seçtiğinizden emin olmak için, pleksinin tüm özelliklerini, artılarını ve eksilerini bilmek önemlidir.

Pleksi Nedir?

Pleksi bir termoplastiktir, yani belirli bir forma şekil vermek için eritirilerek bir sıvıya dönüştürülebilir. Bu işleme enjeksiyon kalıplama denir. Pleksi malzemeyi sıvılaştırmayı ve oluşturmak istediğiniz levha veya bölmenin şekline sahip bir kalıba enjekte etmeyi içerir. Daha sonra soğutulur, bu da tekrar katı hale gelmesini sağlar. Ayrıca fiziksel özelliklerini kaybetmeden birçok kez eritilebilir ve kalıplanabilir, bu da onu geri dönüştürülebilir bir avantajlı bir seçim haline getirir.

Cam görünümünü taklit etmesi gerektiği için bazen pleksi cam, mika cam veya akrilik cam olarak da adlandırılır. Bununla birlikte, malzemenin hafif, şeffaf ve darbelere karşı oldukça dayanıklı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, ağırlık veya güvenlik söz konusu olduğunda aslında cama göre birçok avantaj sunar.

Pleksi levhayı polikarbonat veya PETG gibi diğer plastik malzemelerden ayıran bazı benzersiz nitelikler de vardır. Örneğin, tamamında tutarlı bir yüzey içerdiğinden, çizilmeye karşı oldukça dirençli olma eğilimindedir. Bir talaş veya kusura neden olan bir sorun varsa, parlaklık ve netliği geri kazandırmak için yüzey kolayca parlatılabilir. Ek olarak, pleksi olağanüstü bir görsel netlik sunarken, diğer birçok plastik tam şeffaflık yerine bir renk tonuna veya biraz yarı saydamlığa sahip olabilir.

 

Pleksi Levhalar Nerelerde Kullanılabilir?

Mukavemeti, dayanıklılığı ve minimum ağırlığı nedeniyle pleksi genellikle camın yerine kullanılır. Bina dış cephelerinde pencereler, kapılar, çatı pencereleri vb. gibi yerlerde kullanılır. Ayrıca dolap ön camları, aydınlatma ve hatta mutfak backsplash’leri dahil olmak üzere iç mekanlarda popülerdir. Aslında, pleksi levhaları hala oldukça şeffaf olan renkli panellere dönüştürmek için mevcut katkı maddeleri var. Bu ev sahiplerinin ve işletmelerin gerçekten benzersiz ve kişiselleştirilmiş bir görünüm oluşturmasına yardımcı olabilir.

Ticari ortamlarda pleksi, çeşitli perakende uygulamalarında özellikle popüler olma eğilimindedir. Örneği, genellikle personel ve müşteri arasında bir bariyer sağlayan koruyucu tezgah sistemlerinde kullanılır. Değerli ürünleri korumak için yapılan vitrinlerde de kullanılabilir. Son olarak, işletmeler hem iç hem de dış mekan kullanımı için tabelalar oluşturmak için levhalara renkli veya baskı tasarımları ekleyebilir.

Pleksi ve Polikarbon Kullanmanın Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Pleksi ve polikarbon aynı özelliklere ve kaliteye sahiptir. Her ikisi de temelde şeffaftır ve sentetik plastik malzemelerden yapılmıştır. Her ikisi de camdan daha hafif ve darbeye dayanıklıdır, bu da onları darbeye dayanıklı uygulamaların çoğunda popüler hale getirir.

Polikarbon’un şiddetli fırtınalardan veya balistik mermilerden kaynaklanan enkaz gibi yüksek darbelere maruz kaldığında genellikle pleksi’den daha güçlü olduğu kabul edilir. Malzeme, oda sıcaklığında pleksiden biraz daha esnek olduğundan, yüksek darbelerden ekstra enerjiyi emebilir ve daha etkili bir şekilde yayabilir. Pleksi bu görev için geleneksel camdan daha uygun olsa da, bu onu koruyucu pencereler ve sistemler için daha popüler bir seçim haline getirir. Polikarbon, yüksek ısıya ve kimyasallar maruz kalabileceği bazı endüstriyel ve ticari uygulamalarda da daha idealdir, çünkü bu durumlarda pleksi eriyebilir ve bozulabilir.

Bununla birlikte, pleksi genellikle yüksek görünürlüğün gerekli olduğu durumlarda tercih edilir, çünkü biraz renk tonu olabilen ve UV ışınlarına maruz kaldığında sarı olabilen polikarbondan daha nettir. Ayrıca daha hafiftir, bu da onu araçlardan ağrılığın önemli olduğu spor kasklarındaki şeffaf vizörlere kadar her şey için mükemmel kılar. Son olarak pleksi, polikarbondan biraz daha uygun fiyatlı olma eğilimindedir, çünkü kolayca bulunur ve geri dönüştürülmesi ve özelleştirilmesi kolaydır.

Genel olarak bu malzemelerin her ikisi de çeşitli uygulamalar için birçok fayda sağlar. Bu nedenle, projenize uygun seçeneğini belirlemek için kendi özel ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurmanız yeterlidir. Pleksi, polikarbon veya temel olarak başka herhangi bir plastik türü satın almak istiyorsanız, Depodan Ucuza’nın kapsamlı seçimine göz atın. Hem bireyler hem de işletmeler için çok çeşitli plastik levhalar sunuyoruz. Koruyucu pencerelerden, iş tabelalarına kadar her şey için ürünlerimizi kullanabilirsiniz. Pleksi levhalara ek olarak, polikarbon, petg, dekota levha, pvc levha vb. birçok ürünün nitelikleri ve faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek veya satın almak için web sitemizi ziyaret edin ve ekibimizle iletişime geçin.

Kaynak: https://www.depodanucuza.com/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.