DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19827950,55%
Mersin
21°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:17

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Veteriner Hekimler Ankara’da Basın Açıklaması Düzenledi
  • Haber444
  • Gündem
  • Veteriner Hekimler Ankara’da Basın Açıklaması Düzenledi

Veteriner Hekimler Ankara’da Basın Açıklaması Düzenledi

ABONE OL
28 Nisan 2024 13:12
Veteriner Hekimler Ankara’da Basın Açıklaması Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Veteriner Hekimlerin Yaşadığı Sorunlar Gündeme Getirildi

Ankara Ulus’ta Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla bir araya gelen veteriner hekimler, meslektaşlarının maruz kaldığı şiddet olaylarına dikkat çekti. Özellikle 3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’na dahil edilmeyen veteriner hekimlerin sağlıkta şiddet yasasından yararlanamadığını vurgulayan veterinerler, mesleklerini fedakarca sürdüren ve saldırılara maruz kalan meslektaşlarının haklarının korunması gerektiğini belirtti.

Veteriner Hekimlerin İnsanlığa Katkıları

Veteriner hekimler, insan ve hayvan sağlığının korunması, hayvan refahının iyileştirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, zoonoz hastalıkların önlenmesi, hayvan ıslahı ve tıbbi araştırmalar alanlarında önemli çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca Covid-19 salgını sürecinde tanı kitleri ve aşı geliştirme çalışmalarına katkıda bulunarak insanlığa destek olmuşlardır. Bu süreç, veteriner hekimlerin insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Sağlıkta Şiddet Yasasına Dahil Edilmeliyiz

Veteriner hekimlerin görevlerini yerine getirirken şiddet olaylarına maruz kalmaları endişe vericidir. Bu bağlamda, Yozgat Sorgun’da mezbahada yaşanan ve meslektaşları tarafından öldürülen Veteriner Hekim Volkan Lale olayı, veteriner hekimlerin ne kadar ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, veteriner hekimlerin şiddete karşı korunması için acil olarak Sağlıkta Şiddet Yasası’na dahil edilmeleri gerekmektedir.

Türkiye genelinde hizmet veren ve gece gündüz demeden çalışan tüm veteriner hekimlerin Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü saygıyla kutluyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.