Ukrayna’nın Rusya sınırına yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Sumi bölgesi, Türk basın mensupları tarafından ziyaret edildi. Bölge, 300 kilometrelik aktif sınır hattı ile Rusya’nın Kursk bölgesine yakınlığıyla biliniyor.
Türk gazeteciler, bölgedeki 21. Ayrı Mekanize Tugayı’nı ziyaret ederek Ukraynalı askerlerle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında askerler, eğitim alanlarını ve kullandıkları askeri ekipmanları tanıttı.
Sumi Bölgesi Askeri Valiliği Birinci Başkan Yardımcısı Volodymyr Babych, askeri bir anıt önünde yaptığı açıklamada, barış içinde yaşanacak günlerin özlemini dile getirdi. Babych, bölgede şu ana kadar 17 bin yerleşim ve inşaat alanının zarar gördüğünü belirtti.
Babych ayrıca, Sumi şehrinde her gün defalarca hava saldırısı sirenlerinin çaldığını aktardı. Ziyaret sırasında gazeteciler, Rus insansız hava aracı saldırılarına karşı alınan önlemleri de görüntüledi. Bu kapsamda, bölgede kurulan ‘anti-dron ağ koridorları’ basın mensuplarına gösterildi.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]