Avrupa’yı etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle İspanya ve Fransa’da büyük orman yangınları çıktı. İki ülkede çıkan yangınlar, toplamda yüz binlerce kişinin güvenli bölgelere tahliye edilmesine yol açtı. Yangınlarda en az bir kişi hayatını kaybederken, ekipler alevlerle mücadelesini yoğun bir şekilde sürdürüyor.
İspanya’nın başkenti Madrid’in batısında iki büyük yangının birleşme ihtimali ekipleri alarma geçirdi. Ekipler, gece boyunca yangınların birleşmesini önlemek için çaba harcadı. San Martin de Valdeiglesias kasabası yakınlarında yaklaşık 15 kilometrelik bir hatta yangınların bazı noktalarda birbirine temas ettiği belirtildi.
Avila ve Madrid bölgelerinde devam eden yangınlar nedeniyle yaklaşık 45 bin hektarlık alan kül oldu. Bu bölgelerde yaşayan 90 bin kişi evlerinden tahliye edildi. İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlaska, durumun ciddiyetini vurgulayarak
Rekalm & İşbirliği: [email protected]