DOLAR 32,3660 0.14%
EURO 34,9731 -0.31%
ALTIN 2.323,870,20
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklar Ara Tatilin Keyfini Bu Rotalarda Çıkaracak
  • Haber444
  • Egitim
  • Çocuklar Ara Tatilin Keyfini Bu Rotalarda Çıkaracak

Çocuklar Ara Tatilin Keyfini Bu Rotalarda Çıkaracak

ABONE OL
9 Kasım 2021 15:23
Çocuklar Ara Tatilin Keyfini Bu Rotalarda Çıkaracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrencilerin 15 Kasım’da başlayan ilk ara tatili biraz dinlenip gezmek isteyen ebeveynler için de bir fırsat yaratıyor. Türkiye’nin seyahat sitesi Enuygun, size çocuklarınızla birlikte doğanın güzelliklerinin tadını doya doya çıkarabileceğiniz, eğlenebileceğiniz, dinlenebileceğiniz birçok tatil rotası öneriyor.

 

2021-2022 eğitim-öğretim yılının ilk ara tatili 15 Kasım’da başlıyor. Bu fırsatı değerlendirip kısa bir tatil yapabilir ya da şehirde dolu dolu bir programla tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Gideceğiniz yeri henüz belirlemediyseniz Türkiye’nin seyahat sitesi Enuygun’un sizin için derlediği eğlence, kültür, dinlence dolu tatil rotalarına mutlaka göz atmalısınız.

 

Hobbit Evleri- Maşukiye

Kocaeli Kartepe’de bulunan Hobbit Evleri, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parklarından birinin içinde konumlanmış. Bu parkta Hobbit Evleri’nin önlerindeki banklarda kahvaltı etmek,5500 metrekarelik yürüyüş parkurlarında spor yapmak, temiz havanın tadını çıkarmak mümkün. Hobbit Evleri’ne kadar gitmişken Maşukiye’de kahvaltı edip, Kartepe’nin zirvesine de çıkabilirsiniz.

 

Abant – Bolu – Yedigöller

Ara tatilde kasım ayının en güzel rotalarından biri olan Abant-Bolu-Yedigöller-Sünnet Gölü-Göynük ve yine bölgenin etrafındaki pek çok yeri görebilirsiniz. Abant çevresinde bulunan her zevke, her bütçeye uygun otellerde konaklayabilir, doğal güzelliklerin keyfine varabilirsiniz.

 

Polonezköy – Ağva- Şile 

Ara tatili İstanbul’da geçirecek olanlar için İstanbul ve çevresinde de pek çok aktivite mevcut. Müzeler, saraylar, eğlence mekanları başlı başına çocukların görmesi gereken yerler arasında. Ancak eğlenceli ve yaratıcı bir etkinlik arıyorsanız Polonezköy’de açılan Yeşil Nesil Atölyeleri’ni ziyaret edebilirsiniz. Bu atölyede tarım, orman, beceri, bilim, gurme ve bilişim gibi pek çok dalda çocukların becerilerini geliştirebildikleri etkinlikler bulunuyor.Maceraya düşkün çocuklar için Maslak Uniq, Alemdağ’da konumlanmış Park of Çekmeköy’deki survivor parkurları da son derece eğlenceli… İstanbul çevresinde Şile’de Saklıgöl, Ağlayankaya, Ağva’da Kilimli ve Kadırga Koyları ve Hacıllı Köyü’ndeki mağara gezebileceğiniz lokasyonlar arasında.

 

TheLand of Legends – Antalya

Antalya’da görsel şovları ve su parklarıyla çocukların çok eğlenecekleri bir yer var: The Land of Legends. Burası su parkları, su ve ışık gösterileriyle çocukların sınırsız eğlenecekleri bir yer olarak tasarlanmış. Eğer Antalya’ya birkaç günlük tatile gidecekseniz Kaleiçi, falezler, Düden Şelalesi’ni görüp, Tünektepe’den teleferikle Toroslar’a da çıkabilirsiniz. Dolu dolu bir ara tatil rotası sadece bir Antalya uçak bileti uzaklığınızda.

 

Ankapark – Ankara

Avrupa’nın en büyük tema parklarından biri olan Ankapark’ta oldukça geniş bir alanda çocuklar için eğlenceli aktiviteler var. Ankara’da ayrıca masal kahramanlarının heykelleriyle süslü Harikalar Diyarı da çocuklarla ziyaret edilebilecek alternatif bir eğlence noktası.

 

İzmir Uzay Kampı

Gökyüzü ve uzay bilimine meraklı çocuklar için İzmir’de güzel bir kamp seçeneği var. Bu kampta çocuklar fen bilimleri, matematik ve teknolojiye yönelik çalışmalar yapıyor.  Gaziemir’de bulunan bu kampta çocuklarınız uzun ve keyifli vakit geçirirken ebeveynleri de İzmir’in keyfini çıkarabilir.

 

Pamukkale

Pamukkale de ara tatil için güzel bir seçenek. Pamukkale travertenleri çocuklara çok ilginç gelebilir. Pamukkale’de kaplıca sularıyla dolu havuzu olan otel seçenekleri de mevcut.

 

 

İznik Gölü – Uludağ

İznik Gölü, Uludağ, Cumalıkızık Köyü gibi yerleri gezebileceğiniz mini bir Bursa yolculuğu size yalnızca bir otobüs bileti uzaklıkta. İznik merkezde Ayasofya Camii, II. Murad Hamamı, Süleyman Paşa Medresesi, Roma Hamamı, Yeşil Cami, İznik Müzesi gezebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Göl çevresinde ise konaklayıp yemek yiyebileceğiniz yerler bulunuyor.

 

Atatürk Arboretumu – Kent Ormanı

Atatürk Arboretumu doğal güzellikleriyle en iyi sonbahar fotoğraflarını çekebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Keyifli bir gezi sonrasında isterseniz boğaz hattında kısa bir yemek molası verebilirsiniz ya da Kemerburgaz Kent Ormanı’nı keşfedebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.