DOLAR 32,5727 0.16%
EURO 34,9004 0.63%
ALTIN 2.436,500,16
BITCOIN %
Mersin
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meslek liseleri antijen kiti üretti

Meslek liseleri antijen kiti üretti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, onay işlemi tamamlandığında antijen kitinin artık okullarda öğretmen ve öğrenciler tarafından kullanılabileceğini kaydetti.

ABONE OL
22 Aralık 2021 21:22
Meslek liseleri antijen kiti üretti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meslek liseleri, pek çok alanda imza attığı ilklere bir yenisini daha ekledi ve eş değerlerine göre çok daha düşük maliyetli bir antijen kiti üretti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, onay işlemi tamamlandığında antijen kitinin artık okullarda öğretmen ve öğrenciler tarafından kullanılabileceğini kaydetti.Antijen kitinin üretimi, Bursa M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile aynı zamanda Ar-Ge merkezi olan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde gerçekleştirildi.Türkiye’de tekKalıp tasarımları ve üretimleri öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılan antijen kiti, tükürükten alınan numuneyle 15 dakika gibi kısa bir sürede sonuç veriyor. Bu yönüyle ürün materyallerinin tamamı Türkiye’de üretilen tek çalışma olma özelliğine sahip oldu.Antijen kitinin “BRS-CA” olarak belirlenen markası için tescil işlemi başlatılarak ürüne ait tüm ambalaj tasarımları tamamlandı. Ayrıca okul öncesi, temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde kullanıma sunulmak üzere ayrı alternatif tasarımlar da hazırlandı.3 ay önce başlatıldıMesleki eğitimde çok önemli bir dönüşüm sağlamanın meyvelerini almaya devam ettiklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, meslek liselerinin yüz güldürmeyi sürdürdüğünü söyledi. Bakan Özer, antijen kiti çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Bursa’da arkadaşlarımız, antijen kiti üretimi ile ilgili Ar-Ge çalışmalarını 3 ay önce başlattı. Biz de gerekli tüm altyapı desteklerini sağladık. Üretimin ve otomasyonun tamamı meslek lisesi öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi. Antijen kitinin maliyeti de piyasadaki muadillerine göre oldukça düşük. Ayrıca ayda 5 milyon antijen kiti üretimi yapabilecek şekilde gerekli yatırımlarımızı da tamamladık.”Antijen kitinin kullanım onay sürecini de başlattıklarını kaydeden Özer, “Üretimin ilk müjdesini 11 Ekim 2021’de Sayın Cumhurbaşkanımız vermişti. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yaptığımız başvurunun değerlendirilme süreci devam ediyor. Onay işlemi tamamlandığında artık okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimiz, ürettiğimiz antijen kitlerini kullanabilecekler. ”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.