DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20688751,54%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÖSYM’den MSÜ Sınavıyla İlgili Açıklama

ÖSYM’den MSÜ Sınavıyla İlgili Açıklama

ABONE OL
3 Mart 2024 08:02
ÖSYM’den MSÜ Sınavıyla İlgili Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖSYM, Yanlış Gönderilen Mesaj İçin Açıklama Yaptı

ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavıyla ilgili olarak gönderilen mesajın hatalı olduğunu duyurdu. ÖSYM’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmayanlar MSÜ Sınavına Başvuru Yapamaz”

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, Milli Savunma Üniversitesi sınavına girebilmek için adayların sınava başvuru kılavuzunda belirtildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerektiği vurgulandı. Dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapma haklarının olmadığı belirtildi.

Sehven Gönderilen Mesajın Hatası Kabul Edildi

ÖSYM’nin açıklamasında, yanlış mesajın tüm sınavlarda görevlilere gönderilen bilgi mesajları arasında yer aldığı ve sehven MSÜ sınavında gönderildiği belirtildi. Bu nedenle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına alınmayacağı açıklandı.

Bu açıklama ile, ÖSYM, MSÜ sınavıyla ilgili yaşanan yanlış anlaşılmayı düzeltirken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adayların sınav hakkı olmadığını tekrar hatırlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.