DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şanlıurfa’da Sağanak Yağış Nedeniyle Kırsal Mahallelerde Eğitime Bir Gün Ara Verildi
  • Haber444
  • Egitim
  • Şanlıurfa’da Sağanak Yağış Nedeniyle Kırsal Mahallelerde Eğitime Bir Gün Ara Verildi

Şanlıurfa’da Sağanak Yağış Nedeniyle Kırsal Mahallelerde Eğitime Bir Gün Ara Verildi

ABONE OL
15 Şubat 2024 08:01
Şanlıurfa’da Sağanak Yağış Nedeniyle Kırsal Mahallelerde Eğitime Bir Gün Ara Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Yaşanan Aşırı Yağışlar Sonucu Eğitime Ara Verilmesini Duyurdu

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, şehirde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle kırsal mahallelerdeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Bu kararın, öğrencilerin güvenliğini sağlamak ve taşımalı eğitimdeki öğrencilerin de etkilenmemesini temin etmek amacıyla alındığını belirtti.

Bütün Okullarda Eğitime Bir Gün Süreyle Ara Verildi

Vali Şıldak, açıklamasında “İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle il genelinde kırsal mahallelerde bulunan bütün okullarımızda 15 Şubat Perşembe günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir.” ifadesini kullandı. Bu karar, öğrencilerin okula güvenli şekilde ulaşımını sağlamak ve olumsuz hava koşullarının eğitim sürecine etkisini en aza indirmek amacıyla alınmıştır.

Taşımalı Eğitimdeki Öğrenciler de Bir Gün İzinli Sayılacak

Açıklamasının devamında Vali Şıldak, “Ayrıca kırsal mahallelerden ilçe merkezlerindeki okullarımıza taşınan öğrencilerimiz de bir gün izinli sayılacaktır.” diyerek taşımalı eğitimdeki öğrencilerin de bu durumdan etkilenmemesi için gerekli düzenlemelerin yapıldığını ifade etti.

Halkın güvenliği ve çocukların sağlığı gözetilerek alınan bu karar, aşırı yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları minimize etmek amacıyla alınmıştır. Şanlıurfa’daki eğitim kurumları, hava koşulları normale döndüğünde tekrar düzenli olarak hizmet vermeye devam edecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.