DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Kodlama Eğitim Seti Üretimi
  • Haber444
  • Egitim
  • TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Kodlama Eğitim Seti Üretimi

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Kodlama Eğitim Seti Üretimi

ABONE OL
18 Mart 2024 08:01
TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Kodlama Eğitim Seti Üretimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenciler, T3 Vakfı Destekli Mikrodenetleyiciyle Eğitim Seti Geliştirdi

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğrencileri, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı’nın destekleriyle mikrodenetleyici yerli deneyap kart kullanarak kodlama eğitim seti tasarladı. Geçen yıl “KOD-AT” adıyla tescil belgesi alan eğitim setinin seri üretimi başladı.

Öğrencilerin AR-GE Çalışması Türkiye’de Önemli Bir Yer Edindi

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alan Şefi Hasan Boruza, okullar arasında sayılı AR-GE çalışması yapan biri olduklarını belirtti. Kodlamanın eğitimdeki öneminin arttığını vurgulayan Boruza, temel seviyeden ileri seviyeye kadar kodlama becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Eğitim Setindeki Özellikler ve Kullanım Alanları

Eğitim setinde 37 parça sensör seti, görüntü ve ses işleme işlemleri, wi-fi uzaktan kontrol mobil uygulamalar gibi birçok çalışma yapılabildiği belirtildi. Sette ayrıca kamera modülü ve dahili mikrofon gibi güncel teknolojilere ait yüzlerce uygulama bulunuyor. Boruza, setin piyasada benzerinin olmadığını vurguladı.

Öğrencilerin Projeye Katkısı ve Mutluluğu

Öğrenciler, projenin tasarımı ve üretim aşamalarında önemli rol oynadı. 12. sınıf öğrencisi Nazım Kerim Çelik, projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ve kişisel gelişimlerine katkı sağladığını belirtti. Proje sayesinde öğrencilerin gelir elde ettiği ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.