DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK, 6 Üniversiteyi Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına Dahil Etti
  • Haber444
  • Egitim
  • YÖK, 6 Üniversiteyi Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına Dahil Etti

YÖK, 6 Üniversiteyi Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına Dahil Etti

ABONE OL
14 Aralık 2023 19:00
YÖK, 6 Üniversiteyi Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına Dahil Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)

YÖK, Türkiye’de 23 araştırma üniversitesinin bulunduğunu açıkladı. Bu üniversiteler, araştırma kapasitesi, kalitesi, işbirliği ve etkileşim gibi 32 performans göstergesine göre değerlendiriliyor. Bu kapsamda 6 üniversite, Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı’na dahil edildi.

Aday İzleme Programı

Akdeniz, Gaziantep, Kocaeli, Ondokuz Mayıs, Sakarya ve Selçuk Üniversiteleri, Aday İzleme Programı’na dahil edilen üniversiteler arasında yer alıyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, bu üniversitelerin performanslarının düzenli takip edildiğini belirtti ve 2 yıllık izleme sürecine alacaklarını açıkladı. İzleme sürecinin sonunda kriterleri karşılayan üniversiteler “araştırma üniversitesi” olarak kabul edilecek.

Tüm Üniversitelerin Performansı İzleniyor

Erol Özvar, Türkiye’deki 208 üniversitenin yıllık araştırma, yayın, proje, işbirliği, etkileşim, eğitim ve öğretim performanslarının düzenli olarak izlendiğini söyledi. Araştırma üniversiteleri programında yer almasalar bile performansını yükselten üniversitelerin programa dahil olabilme imkanı olduğunu belirten Özvar, tüm üniversitelerin rekabet gücünü teşvik ettiklerini vurguladı.

Üretkenliği Artırmak

Erol Özvar, üniversitelerin daha fazla üretken olmasını ve performanslarının ödüllendirilmesini hedeflediklerini ifade etti. Araştırma üniversitelerine ayrılan bütçenin her yıl arttığını belirten Özvar, daha fazla üreten akademisyenleri ve kurumları desteklediklerini söyledi. Amacın, üniversitelerin üretkenliğini teşvik etmek ve cesaretlendirmek olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.