DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20684911,48%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK, Üniversite Öğrencilerine Banka Hesaplarını Başkalarına Kullandırmama Uyarısı Yaptı
  • Haber444
  • Egitim
  • YÖK, Üniversite Öğrencilerine Banka Hesaplarını Başkalarına Kullandırmama Uyarısı Yaptı

YÖK, Üniversite Öğrencilerine Banka Hesaplarını Başkalarına Kullandırmama Uyarısı Yaptı

ABONE OL
8 Şubat 2024 13:54
YÖK, Üniversite Öğrencilerine Banka Hesaplarını Başkalarına Kullandırmama Uyarısı Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÖK ve MASAK İşbirliğiyle Önlem Alındı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son dönemde üniversite öğrencilerinin banka hesaplarını başkalarına kullandırarak gelir elde ettiği şikayetler üzerine harekete geçti. YÖK, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile işbirliği yaparak önlem aldı.

Afişlerle Öğrencilere Uyarı Yapıldı

YÖK tarafından üniversitelere gönderilen afişlerde öğrencilere, banka hesaplarını başkalarına kullandırmamaları konusunda uyarıda bulunuldu. Afişlerde, “Gelecek hesaplarınızı yakmayın. Kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçların para transferlerinde banka hesaplarınızın kullanılması durumunda ağır hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz. Banka hesaplarınızı başkalarına kullandırmayın” şeklinde bir uyarı yer aldı.

Uzmanlarla Hazırlanan Video Yayınlandı

YÖK, öğrencileri bilgilendirmek için Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü Siber Güvenlik Anabilim Dalı uzmanlarından görüş aldı. Bu uzmanlarla birlikte bir video hazırlandı. Video, YÖK’ün sosyal medya hesaplarından paylaşılmak üzere hazırlandı.

Öğrencilerin Hesaplarının Kötüye Kullanılma Riski

Videoya ODTÜ Enformatik Enstitüsü Siber Güvenlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihangir Tezcan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Soruşturma Şube Müdürü Erden Şahin katıldı. Doç. Dr. Cihangir Tezcan, öğrencilerin banka hesaplarının kötü niyetli kişilerce farklı yöntemlerle kullanılabileceğine dikkat çekti. Siber saldırılar, para karşılığı hesap kullanma teklifleri ve dolandırıcılık gibi yöntemlerle öğrencilerin hesap bilgilerinin ele geçirilebileceğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Soruşturma Şube Müdürü Erden Şahin ise öğrencilerin bilinçli internet kullanmadıkları için hedef haline gelebildiklerini vurguladı. Kredi kartı bilgilerinin paylaşılması ve “oltalama” şeklinde adlandırılan linklere tıklanması sonucu hesapların kullanıldığını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.