DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK’ten Vakıf Üniversitelerine Önemli Karar

YÖK’ten Vakıf Üniversitelerine Önemli Karar

ABONE OL
16 Mart 2024 08:01
YÖK’ten Vakıf Üniversitelerine Önemli Karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÖK, Vakıf Üniversitelerinin Öğretim Elemanlarına Daha Az Ücret Ödememesi Gerektiğini Açıkladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, vakıf üniversitelerine gönderilen yazıyla, öğretim elemanlarına devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyeceklerine ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararının uygulanması gerektiği belirtildi.

Vakıf Üniversitelerinin Ödeme Politikası Değişiyor

Yapılan açıklamada, vakıf üniversitelerinin öğretim elemanlarına ödeyecekleri ücrete ilişkin olarak, “devlet yükseköğretim kurumlarında ödenen emsal ücretin net veya brüt miktarından birisini esas alabileceklerine” yönelik kararın iptal edildiği hatırlatıldı. Buna göre, vakıf yükseköğretim kurumları, öğretim elemanlarına devlet yükseköğretim kurumlarında ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyecek.

Bundan Sonra Net Ücret Üzerinden Ödeme Yapılacak

Kararın ardından vakıf yükseköğretim kurumları, öğretim elemanlarına brüt değil net miktar üzerinden ödeme yapacak. Bu adımın, öğretim elemanlarına düşük ücret verilmesini engellemesi beklenirken, vakıf yükseköğretim kurumlarının bu kurala uymaması durumunda adli yaptırımlarla karşılaşabilecekleri vurgulandı. Aynı zamanda Yükseköğretim Kurulu nezdinde de sorumlulukları olduğu belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.