Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin artık e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabileceğini duyurdu.
Bugün itibarıyla başlayan hizmetin ilk aşamasında, 18 yaş üzerinde olan e-Devlet kullanıcıları bu hizmetten faydalanabiliyor. Taşınmaz sahibi gerçek kişiler, e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanan sözleşmeyi kiracı tarafından yine e-Devlet Kapısı üzerinden onaylayabiliyor. Ayrıca, 10 hissedara kadar sahipliği olan taşınmazlar da bu hizmetten yararlanabiliyor.
Hizmet kapsamında oluşturulan kira sözleşmeleri için zaman damgalı “barkodlu belge” oluşturularak, e-Devlet Kapısı üzerinden belge doğrulama işlemi yapılabiliyor. İkinci aşama ise yıl sonunda kullanıma sunulacak.
Bu uygulama ile tüketicilerin kurumlara kira sözleşmelerini iletmek için harcadıkları zaman ve emekten kurtarılması amaçlanıyor. Ayrıca, sözleşmeler aracılığıyla Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası’nın oluşturulması için de veri temin edilmesi planlanıyor.
Bakan Şimşek: “Bu hizmetin tüm kesimler için fayda sağlayacağını, sözleşmelerin hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapabileceğini belirtmişti.” e-Devlet Kapısı üzerinden kira sözleşmeleri artık daha kolay ve güvenilir hale geldi.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]