DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21650480,43%
Mersin
22°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya’da Sondaj Suyu Kullanımı ve Yer Altı Su Seviyesi Endişesi
  • Haber444
  • Gündem
  • Antalya’da Sondaj Suyu Kullanımı ve Yer Altı Su Seviyesi Endişesi

Antalya’da Sondaj Suyu Kullanımı ve Yer Altı Su Seviyesi Endişesi

ABONE OL
6 Mayıs 2024 13:10
Antalya’da Sondaj Suyu Kullanımı ve Yer Altı Su Seviyesi Endişesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da Su Kaynakları Tehlikede

Antalya’nın turizm kenti olması nedeniyle yaz aylarında nüfusunun artması, sondaj suyu kullanımında ciddi bir artışa neden oldu. Yer altı su seviyesindeki azalma endişe verici boyutlara ulaştı.

Yer Altı Suyu Seviyesi Düşüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan rapora göre, kentin yer altı su kaynaklarının azalmasında turizm tesislerinin yoğun sondaj suyu kullanımının etkili olduğu belirtiliyor. Kentteki sondaj suyu kullanımının yer altı su seviyesini olumsuz etkilediği raporlanmıştır.

Su Kullanımı ve Kuyu Sorunu

Antalya’da su kullanımının artmasıyla birlikte yer altı su seviyelerindeki düşüş endişe yaratıyor. Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Yasemin Leventeli, kaçak kuyuların su kaynaklarını tükettiğini belirterek, kuyuların su seviyelerini olumsuz etkileyebileceğini vurguluyor.

Yer Altı Barajları ve Su Depolama

Doç. Dr. Leventeli, suyun daha etkili bir şekilde biriktirilmesi için yer altı barajlarının düşünülmesi gerektiğini belirtiyor. Açık barajların yerine yer altına alınan barajlarla suyun daha verimli ve doğa dostu bir şekilde depolanabileceği üzerinde duruluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.