DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CNC ve Lazer Kesim Arasındaki Fark Nedir?

CNC ve Lazer Kesim Arasındaki Fark Nedir?

ABONE OL
23 Haziran 2022 11:26
CNC ve Lazer Kesim Arasındaki Fark Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kesme, temel üretim süreçleri içerisinde yer alır. Bu alanda pek çok seçenek olmasına rağmen, CNC ve lazer kesim sunduğu avantajlarla ön plana çıkar. Her iki yöntem de yüksek verimlilik ve hassasiyet sunar, zamandan büyük tasarruf ettirir, işletmenin üretim faaliyetlerini hızlandırır.

Bununla beraber CNC kesim ile lazer kesim arasında ince nüanslar vardır.

Lazer Kesim Makinesi Nedir?

Lazer kesim fiber lazer makineleriyle gerçekleştirilir. Malzemeleri kesebilmek için lazer teknolojisinden yararlanır. Birinci sınıf, yüksek kaliteli kesimler için endüstriyel alanlarda sıklıkla tercih edilir. Lazer ışınının izlediği yol, isteğe göre programlanarak farklı tasarımlar ortaya çıkarılabilir.

CNC Makinesi Nedir?

Bu cihazda makinenin yönlendiricisi bilgisayar tarafından kontrol edilir. Yüksek stabilite imkânıyla avantaj sunan bu makineler, sert materyalleri kolayca kesip biçimlendirebilir.

Lazer ve CNC Kesim Makinelerinin Farkı

Cutting machine yani lazer kesme makinesi ile CNC makinesi; âlet, malzeme, hareket derecesi, temas, enerji tüketimi ve maliyet yönüyle birbirinden ayrılır.

Lazer kesim makinesi, malzemenin erimesini sağlamak için yüzey sıcaklığını yükseltir. Yani kesim işlemi için ısıdan faydalanır. CNC makinesinde ise böyle bir durum yoktur. Kesim işlemini CNC makinesiyle gerçekleştirirken önce tasarımı oluşturur, daha sonra uyumlu bir yazılımı CAD kullanarak makineyle eşleştirirsiniz. Lazer kesme makinesi kesme âleti olarak konsantre bir lazer ışını kullanır. CNC âletleri ise yüzey frezeleri, uç ve parmak frezeler, matkap uçları gibi çok çeşitlidir.

Lazer kesim; ahşap, köpük ve benzeri pek çok malzemeyi kesme yetisine sahiptir. Fakat CNC kesim genelde plastik, ahşap ve belli alaşım ve metal türleri için kullanılır. Öte yandan CNC router’lar; düz, kavisli, çapraz hareket edebildikleri için daha çok esneklik sunarlar.  Fiber lazer kesme makineleri ise bu bakımdan dezavantajlıdır.

Profesyonel lazer kesim ihtiyaçlarınız için MVD ile iletişime geçebilir, projelerinize hız ve değer katabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.