Emine Erdoğan, Burundi’deki 5. Üst Düzey Kadın Liderler Forumu’na Video Mesaj Gönderdi ve Erken Çocukluk Dönemine Yatırımın Önemine Vurgu Yaptı.
Emine Erdoğan’ın mesajında vurguladığı ana tema, “Yaşam Boyunca Güçlü Bir İnsan Sermayesi Oluşturmak İçin Erken Çocukluk Dönemine Yatırım Yapmak” oldu. Erdoğan, bu dönemin insanın zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişimi için kritik olduğunu belirtti. Çocukluğun ilk safhalarında atılan tohumların, toplumsal kalkınmanın anahtarı olacağını vurguladı.
Emine Erdoğan, Afrika kıtasının genç nüfusunun modern imkanlardan yeterince faydalanamamasının, geleceği tehdit ettiğine dikkat çekti. Afrika’nın çocuklarına yapılan her yatırımın, dünyanın ortak geleceğine yapıldığını belirtti. Türkiye olarak bölge ülkelerine yönelik sağlık, eğitim ve barınma gibi temel ihtiyaçları karşılayan insani yardım projeleriyle sahada aktif olduklarını ifade etti.
Emine Erdoğan, forumun dünyanın her bölgesinde erken çocukluk dönemi konusunda farkındalığın artmasına vesile olmasını diledi. Yetişkinlerin içindeki çocukları, çocukların içindeki yetişkinleri gördüğümüzde güçlü bir nesil yetiştirebileceğimize inancını dile getirdi.
Emine Erdoğan, Burundi Devlet Başkanı’nın eşi Anjelin Hanım’a teşekkür ederek, zirveye katılan ‘first lady’leri ve katılımcıları selamladı.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]