DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GÜLŞAH ELİKBANK’IN  “YALANCILAR VE SEVGİLİLER” KİTABI  ROMANYA’DAKİ OKURLARIYLA BULUŞUYOR
  • Haber444
  • Gündem
  • GÜLŞAH ELİKBANK’IN “YALANCILAR VE SEVGİLİLER” KİTABI ROMANYA’DAKİ OKURLARIYLA BULUŞUYOR

GÜLŞAH ELİKBANK’IN “YALANCILAR VE SEVGİLİLER” KİTABI ROMANYA’DAKİ OKURLARIYLA BULUŞUYOR

Kaleme aldığı kitaplarda daha önce işlenmeyen tarihî olaylara ve insanlığa dair sorunlara yer veren yazar Gülşah Elikbank’ın “Yalancılar ve Sevgililer” kitabı, bu kez Romanya’daki okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

ABONE OL
24 Ağustos 2022 12:44
GÜLŞAH ELİKBANK’IN  “YALANCILAR VE SEVGİLİLER” KİTABI  ROMANYA’DAKİ OKURLARIYLA BULUŞUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazar Gülşah Elikbank’ın geçmişin sırlarına, araştırmalara dayanarak dokunduğu kitabı “Yalancılar ve Sevgililer”, olağanüstü mektuplarla başlayan bir yolculuğu konu alıyor. Kazıklı Voyvoda’dan Çavuşesku’ya, 12 Eylül’den günümüze gerçeklerin ve yalanların, engellerin ve mücadelelerin resmini çizen “Yalancılar ve Sevgililer”, İstanbul’da başlayıp Romanya’da devam eden ve tesadüflerin eşiğinde bir aşka dönüşen hikâyesiyle okurlarının beğenisini topluyor.

“İki Ülke İçin de Önemli Yeri Olan Tarihî Gerçeklere Değinilmesi Oldukça Değerli”

“Yalancılar ve Sevgililer”, el yazması eski bir mektubun izini süren genç bir kızın Türkiye’den Romanya’ya gidişini ve çevresini saran yalanları ortaya çıkarmasını işlerken; bu maceralı kurgu bir kez de Romanya’daki edebiyatseverleri, tarihin derinliklerine çekmeyi bekliyor. Bu buluşmayı sağlayacak olan, Çağdaş Rumen edebiyatının önemli temsilcilerinden olan Marian Ilie de çevirisini tamamladığı “Yalancılar ve Sevgililer” ile ilgili görüşlerini, İstanbul’u ziyareti sırasında yazar Gülşah Elikbank ile paylaştı.

Romanya’da yazar ve şair yönüyle de öne çıkan Ilie, “Yalancılar ve Sevgililer” kitabı hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bu kitap tarihsel süreçte iki ülke için de önemli yeri olan Vlad Tepeş yani Dracula ve Fatih Sultan Mehmet arasında geçen tarihî gerçeklere değinmesi sebebiyle oldukça değerli. Edebî bir üretimde bunca yıl bu konuya kimsenin değinmemesinin ardından Gülşah Elikbank’ın böylesi incelikli bir çalışma kaleme alması ve bu tarihî gerçekleri bu kadar objektif, ilgi çekici bir sunumla yazması oldukça önemliydi.”

Yazar Gülşah Elikbank ile Çevirmen Ilie, Romanya’da Bir Söyleşi Gerçekleştirecek

Yazar Elikbank’ın, epik bir mühendislik kullanır gibi elindeki malzemeyi işlediğini belirten Marian Ilie, hayranlık uyandıran kurgusuyla bu kitabın kendi ülkesindeki okurlarla da mutlaka buluşması gerektiğini sözlerine ekledi. Ayrıca İlie ve Elikbank, kış aylarında Romanya’da birlikte bir söyleşi yapacaklarını duyurdu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.