DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0742 -0.18%
ALTIN 2.281,510,19
BITCOIN %
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hindistandaki gizemli hastalık can aldı

Hindistandaki gizemli hastalık can aldı

ABONE OL
8 Aralık 2020 06:27
Hindistandaki gizemli hastalık can aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan’ın güney eyaleti Andhra Pradesh’e bağlı Eluru şehrinde yüzlerce insan bilinç kaybı, bayılma, mide bulantısı ve ağızda köpüklenme gibi şikayetlerle hastaneye akın ediyor. Bayılanların bir kısmı ise göz yanmasından şikayetçi oldu. Hastalığa bağlı olarak 45 yaşındaki bir adamın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği bildirildi. Dolla Joshi Roy adlı bir yetkili, hastaneye kaldırılan 455 kişiden 200’ünün taburcu edildiğini söyledi. Eyalet Başbakanı YS Jaganmohan Reddy, bugün hastanedeki hastaları ziyaret etti.

Hastalığın kaynağı bulunamadı

Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü’nden uzmanlar, araştırma yapmak için eyalete gitti. Roy, olası yiyecek veya su kirlenmesi veya havadan zehirlenme de dahil olmak üzere hastalığın nedenini belirlemeye çalışmak için bir dizi testler yapıldığını söyledi.

Roy, “Uzman doktorlar hâlâ bu hastalığın nedenini bulmak için çalışıyorlar ve laboratuvarlardan sonuçları bekliyoruz. Yiyecek veya su kaynaklı olabilir veya havadan bulaşıyor olabilir” dedi.

Roy sözlerine şöyle devam etti:

“Hastalık sadece Eluru bölgesinde görüldü ve tüm vakalar aynı bölgeden geldi. Hastaneye gelen vakalara corona virüs testi yaptık ve sonuçları negatif çıktı. Vakaların corona virüs taşımadığını biliyoruz.”

Hürriyet

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.