İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’da dün meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından etkilenen illerde çalışmaların devam ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.
Yerleşim yerlerindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) 210 personel ve 55 araçla birlikte toplam 1216 personel ve 363 aracın çalışmalara katıldığını belirtti.
Deprem sonrası 194 artçı sarsıntı meydana geldiğini aktaran Bakan Yerlikaya, toplam 249 vatandaşın etkilendiğini, bunlardan 11 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne 1475 ihbar geldiğini paylaşan Yerlikaya, bu ihbarların 1223’ünün bilgi, 252’sinin ise yardım amaçlı olduğunu ifade etti. Kızılay tarafından Malatya ve Elazığ’da 12 bin kişilik yemek hizmeti verildiğini belirten Bakan, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bu açıklamaların ardından, bölgedeki yardım ve destek çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]