DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Mersin
19°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Salda Gölü’nde kumlar eski yerine taşındı

Salda Gölü’nde kumlar eski yerine taşındı

ABONE OL
10 Şubat 2022 22:14
Salda Gölü’nde kumlar eski yerine taşındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gölün farklı bir kıyısında, 5 kilometre uzaklığa götürülen kumlar, yüklenici firma çalışanları tarafından bu kez iş makinesi değil küreklerle kamyona yüklendi. Kamyona yüklenen kumlar, geçen hafta alındıkları yere dökülecek.

Normalde kumsalın özelliğini yitirmemesi için araç girişinin yasak olduğu, ayakkabıyla dahi basılmaması gereken alandan geriye iş makinesi ve kamyonların lastik izleri kaldı.

JANDARMA ÖNLEM ALDI

Alanda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri de zarar tespiti için kot incelemesi yaptı. Alınan kumlar nedeniyle 1 metrelik kot farkının oluştuğu dikkat çekti. Olayın ardından Yeşilova Jandarma ekipleri, alanda geniş çaplı güvenlik çemberi oluşturarak, bölgeyi kontrol altına aldı.

NELER OLMUŞTU?

Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü’nün kıyısında çıplak ayakla dahi basılması yasak olan beyaz kumları üzerinde Millet Bahçesi’nin yapımı için inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Kamuoyunu ”Buraya bir çivi bile çaktırmayacağız” diyerek yanıltan yöneticiler, corona virüsünğ fırsat bilip talana devam ederken gelen tepkiler üzerine çalışmalar durmuştu.

İLGİLİ HABERSalda Gölü ile ilgili son dakika gelişmesi! Görevden alındılar!

 

İLGİLİ HABER

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.