Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada, İzmir Karşıyaka Yamanlar’daki orman yangınının **kontrol altına alındığını** belirtti. **Soğutma çalışmalarının devam edeceğini** açıklayan Yumaklı, Bolu Göynük’teki yangında da zorlu bir mücadele verildiğini ancak **şu anda kontrol edildiğini** söyledi.
İzmir Menderes’ten başlayarak devam eden 5 yangından bahseden Bakan Yumaklı, Menderes’teki yangının kontrol altına alınmaya en yakın olan olduğunu ifade etti. Aydın Bozdoğan’daki yangında ise 5 uçak, 11 helikopter ve yoğun kara ekiplerinin 3 gündür mücadele ettiğini ve yangının **belirli bir olgunluğa** eriştiğini söyledi.
Manisa Gördes, Karabük Ovacık ve Uşak Eşme’deki yangınlar hakkında bilgi veren Bakan Yumaklı, Manisa’da yangının **enerjisinin düşürüldüğünü**, Karabük’te ulaşılamayan kayalık alanlarda **önemli bir ilerleme** sağlandığını ve Uşak Eşme’de de **yoğun müdahalelerin** devam ettiğini belirtti.
Bakan Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü’nün yeşil vatanı koruma konusundaki çabalarını vurgulayarak Türkiye genelinde çıkan yangınları **söndürme odaklı** bir mücadele yürütüldüğünü dile getirdi. Bakan, **kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve gönüllülerin desteğiyle** yangınlarla mücadele ettiklerini ve en önemlisi de **milletin dualarıyla destek** aldıklarını belirtti.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]