DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Mersin
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Tabipler Birliği’nden valiye tepki!

Türk Tabipler Birliği’nden valiye tepki!

ABONE OL
10 Şubat 2022 22:16
Türk Tabipler Birliği’nden valiye tepki!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın, ilde görülen 567 corona virüsü vakasının 137 tanesinin sağlık çalışanı olmasıyla ilgili yaptığı “Bize yük oluyorlar” değerlendirmesine Türk Tabipler Birliği (TTB) sert yanıt verdi.

TTB’den yapılan yazılı açıklamada, “Zonguldak’ta, hastalanıp Covıd-19 tedavisi gören sağlık çalışanları suçlu, öyle mi?” diye sorarak, Vali Erdoğan’ı hedef aldı. TTB; “Sağlık çalışanları en önde salgınla mücadele ederken onları koruma sorumluluğu olanlar bunu bir yük olarak göremez. Zonguldak Valisinin salgın mücadelesinde kabahatli aramayı bırakıp sağlık çalışanlarından özür dilemeye, Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanını üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

“SAĞLIKÇILARA YAYGIN TEST UYGULAMAYANLARIN KABAHATİ YOK”

“TTB  uyarıyor” başlıklı TTB açıklamasında, “Zonguldak Valisi; 657 COVID 19 vakasının 137’sinin sağlık çalışanı olduğunu ve bu kişilerin kendilerini koruyamayarak salgınla mücadeleye zarar verdiklerini açıkladı. Zonguldak’ta zamanında; hasta verilerini açıklamayan, nitelikli ekipmanı sağlayamayan, koordinasyonu iyi yapmayan, sağlıkçılara gerektiğinde yaygın test uygulamayanların hiç bir kabahati yok! Hastalanıp COVID 19 tedavisi gören sağlık çalışanları suçlu, öyle mi?” denildi.

İLGİLİ HABERValiden skandal açıklama: Sağlıkçılar bize yük oluyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.