DOLAR 32,2912 -0.16%
EURO 34,7934 -0.08%
ALTIN 2.404,680,48
BITCOIN %
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye ve Irak Arasında Tarımsal İş Birliği Gelişiyor
  • Haber444
  • Gündem
  • Türkiye ve Irak Arasında Tarımsal İş Birliği Gelişiyor

Türkiye ve Irak Arasında Tarımsal İş Birliği Gelişiyor

ABONE OL
24 Nisan 2024 13:11
Türkiye ve Irak Arasında Tarımsal İş Birliği Gelişiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Türkiye-Irak Tarım Çalışma Grubu Eylem Planı’na İmza Attı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyareti sırasında iki ülke arasında tarımsal iş birliği konusunda görüşmeler yapıldığını açıkladı. Yumaklı, “Türkiye-Irak Tarım Çalışma Grubu 2024-2025 Dönemi Eylem Planı”na Irak Tarım Bakanı Abbas Jabr Al-Ali Al-Maliki ile birlikte imza attıklarını belirtti.

Yumaklı: “Çeşitli Konularda Tecrübe Paylaşımı ve İşbirliği Yapılacak”

Bakan Yumaklı, iki ülke arasında tarım ve ormancılık alanında oluşturulan eylem planının çeşitli konularda tecrübe paylaşımını ve işbirliğini içereceğini vurguladı. Bu çalışmaların her iki ülkeye de önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi. Yumaklı, eylem planının kapsamlı bir çalışmanın sonucunda oluşturulduğunu ifade etti.

Yumaklı: “Yumurta Satışı ve Diğer Tarım Ürünlerinde İşbirliği Artacak”

Özellikle Türkiye’den Irak’a yapılamayan yumurta satışının başlaması yönünde çabaların hız kazanacağını belirten Yumaklı, bu sektörde pazar kapasitesinin etkin kullanılmasının sağlanacağını söyledi. Ayrıca, kanatlı eti, arıcılık ve tohum ticaretinde de adımlar atılacağını ifade etti.

Hususlar: Damızlık Sığır Sperması, Sulama Sistemleri ve Diğer Konular

Eylem planında, Türkiye’den Irak’a damızlık sığır sperması, aşı ve veteriner ilacı ihracatının yapılması, hayvancılığın geliştirilmesi gibi konuların yer aldığını belirten Yumaklı, hayvan hastalıklarıyla mücadele, sulama sistemleri, tohum ticareti ve tarımsal araştırma faaliyetlerinde işbirliği yapılacağını açıkladı.

Bu işbirliği kapsamında kuraklığa dayanıklı bitki türlerinin geliştirilmesi, orman bitkisi fidan yetiştiriciliği, sebzecilik, süs bitkileri, hayvancılık, su ürünleri ve daha birçok alanda teknik bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılarak çalışmalar yürütülecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.