DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2152448-0,39%
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Batman’da Yaralı Kızıl Akbaba Vuruldu, Prof. Dr. Ahmet Kılıç Uyardı
  • Haber444
  • Magazin
  • Batman’da Yaralı Kızıl Akbaba Vuruldu, Prof. Dr. Ahmet Kılıç Uyardı

Batman’da Yaralı Kızıl Akbaba Vuruldu, Prof. Dr. Ahmet Kılıç Uyardı

ABONE OL
7 Mayıs 2024 14:17
Batman’da Yaralı Kızıl Akbaba Vuruldu, Prof. Dr. Ahmet Kılıç Uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kızıl Akbaba Vuruldu, Diyarbakır’a Sevk Edildi

Batman’ın Kozluk ilçesinde 15 Nisan’da yaralı kızıl akbabayı görenler, Batman Belediyesi’ne ihbarda bulundu. Ekipler tarafından yapılan ilk müdahale sonrası kızıl akbaba, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Yaban Hayvanlarını Koruma Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edildi. Yapılan incelemede, akbabanın ateşli silahla vurulduğu belirlendi. Ne yazık ki, akbaba buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Prof. Dr. Ahmet Kılıç: “Bu Cehaleti Gösterir”

Dicle Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, bu tür vahşi hayvanların bile bilinçsizce avlandığını belirterek, “Ülke genelinde maalesef cahilce diyebileceğimiz avcılıkla ilgisi olmayan faaliyetler görmekteyiz. Avlanılmayacak türlerin avlandığını biliyoruz ve görüyoruz. Akbabaların ve yırtıcı kuşların avlanması çok anlamsızdır. Bu cehaleti gösterir. Bunlar tüketilmeyen, insan tarafından yenmeyen türler. Bu avcılık değil. Avcılığın da kendine göre bir asaleti var” dedi.

Prof. Dr. Kılıç Uyardı: “Bunlara Gerekli Cezalar Verilmeli”

Tehdit altında olan türlerin vurulmaya devam edilmesi durumunda yok olma riskiyle karşı karşıya kalacaklarını belirten Prof. Dr. Kılıç, “Özellikle yırtıcılar büyük tehdit altında, insanlarımızın bu konuda hassasiyet göstereceğini düşünüyorum. Bu bilinçsiz avcıları ilgili mercilere bildirsinler. Bunlara da gerekli cezaların verilmesi şarttır” diye ekledi.

Prof. Dr. Kılıç, türlerin korunmasının insanlığın görevi olduğunu vurgulayarak, “Tabiatta her bir canlı çok önemli bir görevi yerine getirir. O yüzden her biri çok değerli. Yaralananların arasında özellikle nesli tehdit altında olan türler var. Bu akbabalar Türkiye’de yalnızca 4 tür ile temsil ediliyor. Zaten sayıları oldukça az. Eğer bir de böylesine vurma, öldürme olayları gerçekleşirse tabiatta zor barınan türler, maalesef ortadan kalkacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.