DOLAR 32,2750 -0.04%
EURO 35,1008 -0.07%
ALTIN 2.465,61-0,02
BITCOIN 2111779-0,24%
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esengül’ün Hayatı Filmi Oluyor!

Esengül’ün Hayatı Filmi Oluyor!

ABONE OL
1 Mayıs 2024 14:15
Esengül’ün Hayatı Filmi Oluyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esengül’ün Gençlik Yılları ve Şöhret Basamakları

Esengül, hayatının sırlarla dolu olduğu bilinen bir şarkıcıydı. 15 yaşında ses yarışmasına katılarak birinci olan Esengül, eğitimini besteci Abdullah Bayşu’nun desteğiyle aldı ve sahne adını bu süreçte “Gül” olarak değiştirdi. Lunapark Gazinosu’nda başlayan sahne kariyeri, Bebek’teki Belediye Gazinosu’nda assolistlik teklifi almasıyla zirveye çıktı.

Şöhret ve Özel Hayatındaki Çalkantılar

1971’de “Zalim” şarkısıyla çıkış yapan Esengül, “Taht Kurmuşsun Kalbime” ile büyük beğeni topladı ve birçok gazinoda sahne aldı. Sahne hayatı ile özel yaşantısı arasında denge kuramayan Esengül, evlilikler ve ilişkilerle gündeme geldi. Adnan Şenses’le yaşamaya başlayan Esengül, sonrasında Tayfun Kalkavan’la ilişki yaşadı ancak uzun süremedi.

Bir Şarkı, İki Ölüm

1979’da Semiramis Gazinosu’nda çıkan kavgada gazino sahibi ve şef garsonun ölümüne tanık olan Esengül, yaşadığı travmanın etkisinden uzun süre kurtulamadı. O gece yaşananlar, Esengül’ün hayatında derin izler bıraktı.

Esrarengiz Kaza ve Ardından Gelen Son

19 gün sonra Esengül, kardeşi ve arkadaşlarıyla geceden sabaha eğlenirken karıştığı bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Kazanın aşırı alkol ve hız nedeniyle olduğu belirtildi ancak şüpheli bulunan yönleri de vardı. Esengül’ün ani ölümü, sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu ve müzik dünyasında büyük bir boşluk yarattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.