DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2151650-0,47%
Mersin
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatandaşlar Hıdırellez’de Geleneksel Ritüellerini Gerçekleştiriyor
  • Haber444
  • Magazin
  • Vatandaşlar Hıdırellez’de Geleneksel Ritüellerini Gerçekleştiriyor

Vatandaşlar Hıdırellez’de Geleneksel Ritüellerini Gerçekleştiriyor

ABONE OL
6 Mayıs 2024 14:18
Vatandaşlar Hıdırellez’de Geleneksel Ritüellerini Gerçekleştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hıdırellez’in Kutlandığı Özel Günler

Vatandaşlar, her yıl Hıdırellez sabahının erken saatlerinde kentin dört bir yanından gelerek buluşuyor. Erenler Sokak’ta bulunan Cumhuriyet Mahallesi Kırklar Tepesi’nde toplanan vatandaşlar, geleneksel ritüellerini gerçekleştiriyor.

Geleneksel Ritüeller

Vatandaşlar, Kırklar Camisi’nde sabah namazını kıldıktan sonra şükür namazı ile dua ediyor. Caminin bahçesinde bulunan yatır olduğuna inanılan mezarın başında dileklerini sunan vatandaşlar, gül ağacının dibine para gömüyor ve tebeşirle ev veya beşik resmi çiziyor. Ev çizenler ev sahibi olacaklarına, beşik çizenler ise çocuk sahibi olacaklarına inanıyor.

Geleneksel Kutlamalar

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cem Çevik, her yıl 6 Mayıs’ta yapılan bu etkinliğin baharı karşılamak ve dileklerin gerçekleşmesi için önemli olduğunu belirtiyor. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, dualar aile sağlığından bolluğa kadar geniş bir yelpazede dilekler içeriyor.

Halkın Dilekleri

Halk, geleneğin devam etmesi ve dileklerinin kabul olması için dualarını ediyor. Hıdırellez’in anlamını ve güzelliğini vurgulayan vatandaşlar, her yıl sabah namazını kılıp, dualarını sunarak güzel duygularla etkinlikten ayrılıyor.

Diğer Yerlerdeki Kutlamalar

Merkez Çukurören köyünde ve Osmaneli ilçesinde de Hıdırellez etkinlikleri kapsamında benzer ritüeller gerçekleştiriliyor. Her yıl 6 Mayıs’ta vatandaşlar, geleneksel inançları doğrultusunda özel günlerini kutluyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.