DOLAR 32,5565 0.21%
EURO 34,9630 -0.04%
ALTIN 2.458,530,93
BITCOIN %
Mersin
28°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yasanın Meclis’ten geçtiği gece kasedi yayınlandı!
  • Haber444
  • Siyaset
  • Yasanın Meclis’ten geçtiği gece kasedi yayınlandı!

Yasanın Meclis’ten geçtiği gece kasedi yayınlandı!

ABONE OL
19 Şubat 2020 12:38
Yasanın Meclis’ten geçtiği gece kasedi yayınlandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Askerlerin de sivil mahkemede yargılanması yolunu açan yasaya açık destek veren ve “Bu partimizin resmi, kurumsal ve uzun zamandır var olan tavrıdır” diyen dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kasedinin kanun teklifinin Meclis’ten geçtiği gece yayınlandığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM grubunda, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Eğer, Türkiye’de 12 Eylül ile ilgili bir hesaplaşmayı, siyasi iktidar, gerekli, yararlı, doğru buluyorsa, elini tutan mı var? Onun gereğini yaparsın. ‘Anayasanın 15. maddesi var.’ Değiştirme ihtiyacındaysan, getirirsin, değiştiririz. ‘Artık geçmişi kurcalamayalım’ diyorsan, onu da bilelim. ‘Bunu kaşımakta yarar yok, bitti’ diyorsan, bunun senin demokrasi ve darbelerle mücadele anlayışına getireceği kısıtlamayı, sınırları da o zaman içine sindir, kabul et. ’12 Eylül’ü bıraktık, ondan sonrakilerle meşgulüz’ diyorsan, onları da getir, takip edelim. ‘Hazırlandı, uygulanmadı, anılar (Özden Örnek günlükleri) yayınlandı, kendi aralarında konuştular, yaptılar, suç’ diyorsan, onu da inceleyelim. Askeri darbeyle ilgili hukuki takibat, bir hesaplaşma, Türkiye’yi bir askeri darbe arayışına sürükleyen ortamı tasfiye etme arayışı içindeysen, getir onun da gereğini yapalım. O konuda da bir sıkıntı yok.”.

ERDOĞAN: “GRUP BAŞKANVEKİLLERİ BİR ARAYA GELİR, KONUŞURLAR”
24 HAZİRAN 2009

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Atacağımız her adımda samimiyet çok önemli. Bu samimi yaklaşım tarzını bizim sadece mikrofonlar uzatıldığı zaman verilen cevaplarla değil, bunu ciddi olarak grup başkanvekilleri bir araya gelirler, konuşurlar, böyle bir adım atılacaksa o zaman bunu kararlı bir şekilde atarız” dedi.

“BU PARTİMİZİN RESMİ, KURUMSAL TAVRIDIR”

25 HAZİRAN 2009: CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Baykal, “İktidarın darbeyle hesaplaşmak gibi bir niyeti varsa ve önünde hangi engel bulunuyorsa, o engelin aşılması için yardımcı olacağımızı söylüyorum. Bu partimizin resmi, kurumsal ve uzun zamandır var olan tavrıdır” dedi.

25-26 HAZİRAN GÜNÜ NE OLDU?

CHP grup başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay, AK Parti grup başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Mustafa Elitaş’ı ziyaret etti. CHP, darbecilerin yargılanması için somut bir adım atarak, AKP’ye Anayasa’nın geçici 15. maddesinin kaldırılması teklifini götürdü.

Görüşmenin ardından Hakkı Suha Okay ve Bekir Bozdağ, gazetecilere birlikte açıklama yaptı. Okay, Erdoğan’ın, grup başkanvekillerinin görüşmesini önerdiğini, bunu ciddi bir davet olarak kabul ettiklerini söyledi.

Hakkı Suha Okay, Bozdağ ve Elitaş’ın, bu konuyu yetkili organlarına götüreceklerini, değerlendireceklerini söylediğini aktararak şunları söyledi:

“Kendilerine, bu anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte dilerim hukuka, yasama tekniğine aykırı olan geçici 15. maddenin, diğer muhalefet partilerinin açıklamalarını da göz önünde tutarsak, kaldırılmasında yarar vardır. Darbeyi koruyan bir yasanın anayasamızda yer almasını, tüm toplum gibi, parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin de içine sindiremeyeceğini düşünüyorum. Darbe ve darbecilere ilişkin bu yasal düzenlemenin kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.