Galatasaray yardımcı antrenörü Ismael Garcia Gomez, Süper Kupa maçında Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesiyle ilgili olarak Türk futbolunun olumsuz etkileneceğini belirtti.
İspanyol vatandaşı olan Garcia, İspanya’nın Cadena Ser radyosuna yaptığı açıklamada, “Yaşanan kavgalar ve olaylar, Türk futbolunun imajını olumsuz etkiliyor. Bu durum Türk futbolunun gelişimini zorlaştırıyor” ifadelerini kullandı.
Garcia, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki mücadelenin güzelliklerinden bahsederek, futbolun dışındaki konuların öne çıkmasının endişe verici olduğunu vurguladı.
Sarı-kırmızılıların yardımcı antrenörü, kazanılan kupanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, yaşananların Türk futbolunu olumsuz etkileyeceği konusunda endişelerini dile getirdi.
Garcia, Galatasaray’ın maçın ilk dakikasında gol bulmasıyla ilgili soruya ise, “Durum böyleyken buna çok az değer veriyorum çünkü farklı bir şekilde bitecekti” şeklinde cevap verdi.
Gomez’in açıklamaları, Türk futbolundaki gelişmeler ve yaşanan olayların daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, futbolun olması gerektiği gibi oynanması gerektiği üzerinde durdu.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]