DOLAR 32,4774 0.01%
EURO 34,8177 -0.14%
ALTIN 2.428,55-0,25
BITCOIN 20610581,22%
Mersin
25°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

3 aydır ücretlerini almadan işten çıkarılan işçiler devletten yardım istedi
  • Haber444
  • Gündem
  • 3 aydır ücretlerini almadan işten çıkarılan işçiler devletten yardım istedi

3 aydır ücretlerini almadan işten çıkarılan işçiler devletten yardım istedi

ABONE OL
10 Şubat 2022 22:16
3 aydır ücretlerini almadan işten çıkarılan işçiler devletten yardım istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’da Bozkır Barajı İskanı İnşaatı isimli şantiyede çalışan 45’e yakın işçi 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ve yüklenici firma tarafından işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini ileri sürdü.

Alacaklarını almadan şantiyeden çıkmayacaklarını belirten işçiler, yüklenici firma tarafından yemek, su ve elektriklerinin kesildiğini ileri sürdü. Yaşadıkları durumu cep telefonu kamerasıyla kaydeden inşaat işçileri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yetkililere seslendi.

“BİZE SAHİP ÇIKACAK DEVLET İSTİYORUZ”

Polis çağırarak şantiyeden çıkartılmak istendiğini belirten işçiler, şu ifadeleri kullandı;

*Yapı Ve Yapı İnşaat 3 aydır paralarımızı ödemediği gibi bizi işten çıkardı. Bizler alacaklarımızı almadan köyümüze dönelim diye elektriğimizi suyumuzu kestiler.

*Şu an karnımızı bir parça ekmek ve peynirle doyurmaya çalışıyoruz.  Şantiyeye polis çağırarak bizi buradan atmak istediler. Dışarı da ateş yakarak ısınıyor, eylememizi sürdürüyoruz.

*Perişan haldeyiz. Devlet nerede. Bize sahip çıkacak devlet istiyoruz. Evimize de gidemiyoruz. Cebimizde 5 kuruş paramız yok.

*Biz corona virüsünden dolayı dışarı çıkıp herhangi bir devlet yetkilisine de durumumuzu anlatamıyoruz. Burada böylece kaldık.

İLGİLİ HABERCengiz İnşaat’ta işçilerin emek isyanı sürüyor: 14 saat çalıştırıyorlar! İLGİLİ HABEROrganize sanayi bölgesi işçileri tehlikede!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.